Λίστα με τα πιο δυνατά πρωταθλήματα της Ευρώπης επιχείρησαν να καταρτίσουν οι Ντονάτας Ουρμπόνας και Γκίτις Μπλαζεβίτσιους στο Basketnews, με τη Stoiximan GBL να καταλαμβάνει την τρίτη θέση.
Στη συζήτηση, ο Ουρμπόνας στάθηκε ιδιαίτερα στην ΑΕΚ, στις επιτυχίες της στο Basketball Champions League, αλλά και στις οικονομικές της δυσκολίες.
“Στο BCL η ΑΕΚ είναι σταθερή. Πέρυσι ήταν τρίτη και είναι πολύ καλή ομάδα. Συνολικά αν συγκρίνεις τις ελληνικές με τις τουρκικές ομάδες, νομίζω ότι είναι πιο πίσω. Και γενικά, δεν έχω την αίσθηση ότι το ελληνικό πρωτάθλημα ως προϊόν είναι πολύ υψηλής ποιότητας. Νιώθεις ότι κάτι λείπει”, ανέφερε.
Στη συνέχεια στάθηκε στο οικονομικό πλαίσιο, εστιάζοντας στις ομάδες που δεν ανήκουν στην ελίτ: “Οι υπόλοιπες ομάδες εκτός αυτών που συμμετέχουν στην EuroLeague, δυσκολεύονται οικονομικά. Αυτό είναι πρόβλημα και στην Τουρκία. Υπήρχε εποχή που πάντα κάποια ομάδα χρεοκοπούσε. Αλλά υπάρχουν και αστεία στην Ελλάδα, ειδικά με την ΑΕΚ, ότι αν πας να υπογράψεις εκεί, πρέπει να είσαι έτοιμος να πάρεις τα μισά χρήματα στο δικαστήριο”.
Σημειώνεται, πάντως, πως τουλάχιστον την τελευταία διετία δεν έχουν γίνει γνωστά οικονομικά προβλήματα της Ένωσης, ούτε καθυστερήσεις στις πληρωμές.
