«Αυτή είναι η ομάδα που έχει κυκλώσει το NBA Europe από την Αθήνα»

Advertisement

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τοποθέτηση έκανε ο δημοσιογράφος, Βασίλης Παπαθεοδώρου στην εκπομπή Magic EuroLeague του SDNA, αναφορικά με τις πληροφορίες που θέλουν το NBA Europe να εξετάζει τη συμμετοχή ευρωπαϊκών ομάδων, ανάμεσά τους και μία από την Αθήνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα δείχνουν πως εφόσον υπάρχει ελληνική ομάδα που βρίσκεται στο “ραντάρ” του ΝΒΑ, αυτή είναι ο Παναθηναϊκός: “Αν μπορούμε να πούμε ότι το ΝΒΑ ψάχνει μία ομάδα από την Αθήνα — γιατί αυτό λένε οι πληροφορίες, ότι έχει κυκλώσει μία ομάδα από την Αθήνα — αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το ερώτημα είναι: ο Παναθηναϊκός θέλει να πάει; Και αν ναι, γιατί; Έχοντας υπογράψει και συμβόλαιο με την EuroLeague”.

Ο Παπαθεοδώρου επισήμανε πως, παρότι το σενάριο προκαλεί ενθουσιασμό, υπάρχουν ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα: “Ας υποθέσουμε ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να πάει. Ποιος θα πληρώσει τη ρήτρα; Πόσα χρήματα θα πάρει; Ποιες θα είναι οι άλλες ομάδες;”.

Ο δημοσιογράφος αποκάλυψε επίσης πως πράγματι υπήρξε προσέγγιση του Παναθηναϊκού από πλευράς ΝΒΑ στα φιλικά του Άμπου Ντάμπι, χωρίς ωστόσο να υπάρξει προχωρημένη κουβέντα: “Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι στα φιλικά παιχνίδια στο Άμπου Ντάμπι, ο Παναθηναϊκός πράγματι προσκλήθηκε. Έγινε μία συζήτηση, αλλά όχι σε βάθος, γιατί τα βασικά ερωτήματα δεν είχαν απαντηθεί. Φαίνεται όμως ότι ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που πληροί τις προϋποθέσεις από την Ελλάδα για να πάρει αυτή την πρόσκληση από το NBA Europe”.

Αν τελικά το NBA Europe προχωρήσει, ο Παπαθεοδώρου θεωρεί ότι θα μπορούσε να περιλαμβάνει ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Βιλερμπάν, η Άλμπα, καθώς και σύλλογοι από το Λονδίνο, το Παρίσι ή το Μάντσεστερ, με τεράστια οικονομικά κίνητρα: “Αν εμφανιστεί το NBA Europe και πει “έχουμε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και 100 εκατομμύρια για spending”, τότε να το συζητήσουμε σοβαρά”.

Η υπόθεση, ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε, βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο, χωρίς κάποια επίσημη πρόταση προς τον Παναθηναϊκό.

Περισσότερα