Ο Ζοφρί Λοβέρν αποκάλυψε πως έφτασε πολύ κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στη Μονακό, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε πως δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος πίεζε για την απόκτησή του.
Ο βετεράνος σέντερ, που πλέον αγωνίζεται στο πρωτάθλημα του Κουβέιτ, εξήγησε μιλώντας στο Basketball Sphere πως παρότι είχε διάφορες επιλογές, η προοπτική της Μονακό ήταν αυτή που τον ενδιέφερε περισσότερο:
“Η Ζενίτ έδειξε ενδιαφέρον, αλλά η πρότασή της ήταν πολύ χαμηλή, κάτω από αυτό που θεωρούσα λογικό. Το ίδιο συνέβη και με τη Μονακό, παρότι πραγματικά ήθελα να πάω εκεί. Είπα στον Μίσκο Ραζνάτοβιτς πως θέλω να παίξω σε μια ομάδα που μπορεί να διεκδικεί τίτλους. Η Μονακό ταίριαζε απόλυτα σε αυτό, ειδικά αφού είμαι Γάλλος”, υπογράμμισε.
Η πιο ενδιαφέρουσα αποκάλυψη, ωστόσο, ήρθε λίγο αργότερα: “Ο Βασίλης Σπανούλης με κάλεσε προσωπικά στις αρχές Ιουλίου. Ήθελε να με φέρει στην ομάδα του, πίστευε ότι θα μπορούσα να βοηθήσω πολύ. Όμως, ο πρόεδρος δεν ήθελε να προχωρήσει σε οικονομική υπέρβαση, και έτσι η υπόθεση σταμάτησε εκεί”.
Παρά το ενδιαφέρον, ο Λοβέρν αποφάσισε τελικά να κάνει το βήμα προς τον αραβικό κόσμο, υπογράφοντας στο Κουβέιτ και χαρακτηρίζοντας τη νέα του εμπειρία ως την ευκαιρία που περίμενε εδώ και καιρό.
