Η Μπασκόνια διανύει πολύ δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν, καθώς παραμένει χωρίς νίκη τόσο στη Liga Endesa, όσο και στη EuroLeague, γεγονός που έχει φέρει έντονο προβληματισμό στη διοίκηση της ομάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ιταλού δημοσιογράφου, Ματέο Αντρεάνι, οι ιθύνοντες του συλλόγου της Βιτόρια εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αλλαγή προπονητή, με τον Πάολο Γκαλμπιάτι να βρίσκεται πλέον υπό αξιολόγηση.
Αν τελικά αποφασιστεί η απομάκρυνσή του, ο πρώην τεχνικός της Ζαλγκίρις Κάουνας, Αντρέα Τρινκιέρι είναι το φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Βάσκων.
Υπενυθμίζεται πως μετά τα αποτυχημένα αποτελέσματα απέναντι σε Ολυμπιακό, Βιλερμπάν και Σαραγόσα, η τελευταία ήττα της Μπασκόνια ήρθε την Πέμπτη (9/10) στη Βιτόρια από τον Παναθηναϊκό AKTOR με το buzzer beater του Κέντρικ Ναν.
