Ο Ερυθρός Αστέρας βιώνει ένα πολύ δύσκολο ξεκίνημα στη φετινή σεζόν, με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να μετρά τρεις συνεχόμενες ήττες, δύο στην EuroLeague και μία στην ABA League, με “δράστη” τη Ζαντάρ τη Δευτέρα.
Μετά το νέο αρνητικό αποτέλεσμα, ο Έλληνας τεχνικός παραδέχθηκε πως η ομάδα του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. “Προφανώς δεν παίζουμε στο επίπεδό μας, ούτε αμυντικά ούτε επιθετικά, και έχουμε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς. Αυτή είναι η πραγματικότητα, δεν είναι δικαιολογία. Έχουμε οκτώ παίκτες εκτός. Ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ έπαιξε με πυρετό, ενώ ο Τσίμα Μονέκε δεν προπονήθηκε το πρωί λόγω μυϊκών σπασμών. Αυτή η κατάσταση μας βάζει ακόμη μεγαλύτερη πίεση”, δήλωσε.
Ο Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε και στη δυσκολία της ομάδας να σκοράρει εύκολα. “Χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, πολλά λέι-απ, ακόμη και ένα κάρφωμα. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί η ομάδα βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση. Ξέρω ότι οι φίλαθλοί μας δεν είναι χαρούμενοι, δεν είναι ικανοποιημένοι, αλλά αυτή είναι η στιγμή που όλοι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι”, σημείωσε.
Οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα αποδοκίμασαν έντονα την ομάδα μετά το ματς με τη Ζαντάρ, με τον Σφαιρόπουλο να παίρνει ξεκάθαρη θέση. “Ναι, το περίμενα. Ξέρω πού βρισκόμαστε. Είμαστε στη Σερβία, είναι όπως στην Ελλάδα. Όταν ο κόσμος δεν είναι ικανοποιημένος, μπορεί να αποδοκιμάσει. Αλλά, αν αγαπάς το παιδί σου, δεν το χτυπάς όταν έχει πρόβλημα, το αγκαλιάζεις”, υπογράμμισε.
Ο Ερυθρός Αστέρας θα προσπαθήσει να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί την Παρασκευή, όταν θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Φενέρμπαχτσε για την 3η αγωνιστική της EuroLeague.