Η παρθενική εμφάνιση του Τι Τζέι Σορτς κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου δεν ήταν ιδανική, με τον Αμερικανό γκαρντ να μένει άποντος, με συνέπεια τα social media να πάρουν… φωτιά.
Ο Εργκίν Αταμάν αποκάλυψε λίγη ώρα μετά το παιχνίδι με τους Βαυαρούς πως ο μέχρι πέρσι ηγέτης της Παρί έχει πραγματοποιήσει μόλις τρεις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ είναι γνωστό πως το προηγούμενο διάστημα ταλαιπωρήθηκε από μία σοβαρή ίωση.
Δύο στοιχεία που προφανώς πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν πριν βγουν τα όποια συμπεράσματα και γίνουν οι προβλέψεις σχετικά με την μετέπειτα πορεία του.
Γιατί ο Σορτς δεν θα αποδειχθεί Μπράουν ή Βιλντόζα
Πρώτα απ’ όλα ο πρώην άσος της Βόννης δεν αποκτήθηκε για να έχει συμπληρωματικό ρόλο ή για να δίνει ανάσες. Αποκτήθηκε για να είναι ο παίκτης-ορχήστρα. Αυτό σημαίνει ότι θα πάρει εξ αρχής περισσότερο αγωνιστικό χρόνο σε σχέση με τους προαναφερθέντες, άρα και την ευκαιρία να βρει ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια.
Παράλληλα, αποτελεί μια διαφορετική περίπτωση από τους δύο παίκτες που πέρασαν από τους “πράσινους” τα προηγούμενα χρόνια και απομακρύνθηκαν στον ένα χρόνο παρότι είχαν συμβόλαια.
Ο Μπράουν είναι στη Δύση της καριέρας του, τον περασμένο Αύγουστο μπήκε στα 36 και η πορεία του είναι λογικό να είναι πτωτική. Ο δε Βιλντόζα είναι ένας παίκτης που έχει στο ρεπερτόριο του το… απρόβλεπτο, αλλά είναι σαφές πως αρκετές φορές θα πάρει τραβηγμένες προσπάθειες, που σε μια ομάδα επιπέδου πρωταθλητισμού όταν γίνονται κανόνας προκύπτει πρόβλημα.
Άλλωστε, ο Αργεντινός αποκτήθηκε όταν ο Παναθηναϊκός δεν είχε βγει καλά-καλά από την περίοδο των εσόδων-εξόδων, όταν τα “όχι” έπεφταν βροχή, λόγω της εικόνας που είχε τότε η ομάδα στην αγορά.
Από την άλλη, ο Σορτς πέρσι ήταν ένας από τους κορυφαίους -αν όχι ο κορυφαίος- πλέι μέικερ στην EuroLeague. Τα προηγούμενα χρόνια ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια σεζόν με τη σεζόν, έδειξε πως μπορεί να ανταποκριθεί σε απόλυτο βαθμό και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, είτε αυτό ήταν το Basketball Champions League, είτε αργότερα το EuroCup, είτε πέρσι η κορυφαία λίγκα της Ευρώπης.
Το στυλ παιχνιδιού του ταιριάζει απόλυτα στον Αταμάν, ωστόσο σε μια ομάδα που έχει βρει ένα τρόπο λειτουργίας εδώ και δύο χρόνια και έχει ένα σταθερό κορμό (Σλούκας, Ναν, Γκραντ, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου και Λεσόρ είναι εκεί από το 2023), η προσθήκη ενός παίκτη που θα κάνει το “κουμάντο” δεν είναι απλή υπόθεση.
Οι μηδέν πόντοι με 0/4 σουτ μπορεί να συνθέτουν μια εμφάνιση που με μια γρήγορη ανάγνωση μπορεί να προκαλέσει ερωτηματικά, ωστόσο το να εξάγει κανείς συμπεράσματα για την αγωνιστική αξία και να κάνει εκτιμήσεις για την μετέπειτα πορεία του Σορτς με το “τριφύλλι” από 10 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα, αποτελεί μια μάλλον βιαστική κίνηση.