Τουρκικό ΜΜΕ για Γιάννη: «Να τιμωρηθεί και να μην παίξει στα επόμενα τουρνουά – Δεν μπόρεσε να χωνέψει τη βαριά ήττα»

Advertisement

Ευθεία επίθεση στον Γιάννη Αντετοκούνμπο εξαπέλυσε η τουρκική ιστοσελίδα “Basketfaul“, με αφορμή το βίντεο στο οποίο αναφέρεται στην τουρκική σημαία. Η αντίδραση αυτή έρχεται ως συνέχεια των εντάσεων που προκλήθηκαν μετά την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Τουρκία στον ημιτελικό του EuroBasket.

Σε άρθρο με τίτλο “Αυτή η αλαζονεία δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη”, το τουρκικό site αναφέρει: “Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που φαίνεται να μην μπόρεσε να χωνέψει τη βαριά ήττα από την Τουρκία στον ημιτελικό, με την επιστροφή του στην Ελλάδα έκανε μια αλαζονική ανάρτηση προσβάλλοντας την τουρκική σημαία. Τώρα υπάρχει ένα καθήκον στη FIBA, να επιβάλει βαριά τιμωρία σε αυτόν τον αγενή άνθρωπο, ώστε και να διασφαλίσει τον αποκλεισμό του από τα μελλοντικά πρωταθλήματα. Πιστεύουμε επίσης ότι και η Τουρκική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θα παρακολουθεί το ζήτημα αυτό.”

Η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Το περιστατικό με την ανάρτηση του Αντετοκούνμπο αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο μιας σειράς γεγονότων που ξεκίνησαν με τις προκλητικές αναρτήσεις του Αλπερέν Σενγκούν μετά τον ημιτελικό. Η ατμόσφαιρα μεταξύ των οπαδών, αλλά και των δύο ομάδων είναι φορτισμένη, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από το γεγονός πως οι Γιάννης και Σενγκούν απέφυγαν να χαιρετηθούν στην απονομή των βραβείων για την κορυφαία πεντάδα του EuroBasket.

Υπενθυμίζεται πως μετά τον ημιτελικό μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο 23χρονος σταρ των Χιούστον Ρόκετς είχε αναφερθεί απαξιωτικά στον “Greek Freak”, υποστηρίζοντας πως δεν είναι κορυφαίος πασέρ.

Περισσότερα