Πρόβλεψη Ουρμπόνας για το Ελλάδα-Λιθουανία: «Μ@λ@κε$ έχετε έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο»

Advertisement

Τη δική του ανάλυση και -εν συνεχεία- πρόβλεψη για την καθοριστική αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Λιθουανία, έκανε ο Ντονάτας Ουρμπόνας, ένας από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

“Μ@λ@κες έχετε έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Στα δικά μου μάτια είναι ο καλύτερος all-around superstar του ΝΒΑ στο τουρνουά. Έχετε όλους αυτούς τους σπουδαίους, έμπειρους σουτέρ και σκόρερ. Και ένα σπουδαίο μπασκετικό μυαλό, τον Βασίλη Σπανούλη. Εξαιρετικό τουρνουά μέχρι στιγμής, αλλά αντιμετωπίζετε μια τεράστια δοκιμασία”, τόνισε ο δημοσιογράφος του Basketnews.com.

“Και αυτή η Λιθουανία είναι φτιαγμένη αλλιώς. Έχουν τον Γιόνας Βαλαντσιούνας, που δεν θα εκτεθεί τόσο αμυντικά όσο σε μερικά παιχνίδια. Και είναι αυτός που μπορεί επιτέλους να σταματήσει την κυριαρχία του Γιάννη μέσα στη ρακέτα. Δεν πρόκειται να καρφώσει πάνω από το κεφάλι του, με λίγη βοήθεια θα προσπαθήσει να τον σταματήσει μέσα στη ρακέτα, και στο τεχνικό τιμ της Λιθουανίας υπάρχουν ενδιαφέροντα μπασκετικά μυαλά. Ήδη σταμάτησαν τον Λάουρι Μάρκανεν, έκαναν κάποια πράγματα εναντίον του Κρίσταπς Πορζίνγκις, θα βρουν κάτι, αυτό είναι σίγουρο”, πρόσθεσε.

Ο Λιθουανός, μάλιστα, δεν φάνηκε να προβληματίζεται ιδιαίτερα από το γεγονός πως η εθνική ομάδα της χώρας του έχει το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό στα τρίποντα σε όλο το τουρνουά, και το χειρότερο μεταξύ των οκτώ συμμετεχόντων στους προημιτελικούς.

“Θα βάλουν κάποια τρίποντα. Είχαν ως τώρα μόλις 27% στα τρίποντα, αλλά δεν είναι τόσο κακοί σουτέρ. Οπότε αυτή θα είναι η βραδιά που τελικά θα αρχίσουν να τα βάζουν. Και φυσικά θα χρειαστεί λίγη ιδιοφυΐα και κάποια μαγική τρέλα, λίγη σκληράδα από τον Άρνας Βελίτσκα ή τον… Άλεξ Καρούζο της Λιθουανίας και αρκετούς άλλους παίκτες. Και αυτό το status του φαβορί που έχετε, είναι πρόβλημα. Όλοι προσπαθούν να το αποτινάξουν, αλλά εσείς είστε τα φαβορί. Και ξέρετε τι γίνεται με τα φαβορί σε αυτό το τουρνουά, έτσι; Η επιλογή μου είναι Λιθουανία. Το αουτσάιντερ θα το πάρει αυτό”, προέβλεψε.

Ο Ουρμπόνας, γνωστός για το καυστικό του ύφος και την αφοπλιστική ειλικρίνεια, έριξε έτσι το δικό του… λάδι στη φωτιά λίγες ώρες πριν από το μεγάλο προημιτελικό του EuroBasket. Μένει να φανεί αν η «Λιέτουβα» θα επιβεβαιώσει την πρόβλεψή του ή αν η Ελλάδα θα του δώσει την πιο ηχηρή απάντηση μέσα στο παρκέ. Η εικόνα της μέχρι στιγμής στο παρκέ δεν είναι απόλυτα πειστική, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο επιθετικό κομμάτι, ωστόσο είναι δεδομένο πως σε ένα νοκ-άουτ ματς τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Με βάση τις εκτιμήσεις των bookmakers, πάντως, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι φαβορί 24 ώρες πριν τη μεγάλη μάχη, και δίνεται σε αποδόσεις για νίκη κοντά στο 1,35.

Περισσότερα