Δηλώσεις ενόψει της μονομαχίας της Ιταλίας με την Εθνική μας για τη φάση των ομίλων του EuroBasket, έκανε ο Νικολό Μέλι.
“Δεν είναι μόνο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που έχει πολλούς παίκτες υψηλού επιπέδου. Θα πρέπει να παίξουμε με μεγάλη ένταση και να συνεισφέρουν όλοι στο παιχνίδι μας. Απαιτείται ομαδικά πολύ καλή απόδοση και να χρησιμοποιήσουμε τις αρετές μας για να περιορίσουμε τους αντιπάλους μας”, ανέφερε ο Ιταλός πάουερ φόργουορντ της Φενέρμπαχτσε.
Ο Μέλι γνωρίζει καλά ότι η ελληνική περιφέρεια, με παίκτες όπως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ και ο Κώστας Σλούκας, μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, ενώ ο Βασίλης Τολιόπουλος προσθέτει μια ακόμα απειλή από το τρίποντο.
Πέρα από τους γκαρντ, η προειδοποίηση του Μέλι εστιάζει και στη συνολική δύναμη του ελληνικού ρόστερ. Ο ίδιος, ως παίκτης της EuroLeague, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την αξία των Μήτογλου και Παπανικολάου, ο οποίοι με την εμπειρία και την ικανότητά τους, αποτελούν τα σημεία αναφοράς στις θέσεις των φόργουορντ.
Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι η Εθνική μας παίζεται ως φαβορί όχι μόνο για την πρωτιά στον όμιλο, αλλά και για το πρώτο παιχνίδι με τους Ιταλούς σε αποδόσεις που κυμαίνονται από 1,35 έως 1,40.
