Τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση του Τσιμέζι Μέτου, έφερε στο φως ο Ιταλός δημοσιογράφος, Αντρέα Καλτσόνι.
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Χ, ο Νιγηριανός φόργουορντ/σέντερ βρισκόταν στη λίστα της Μονακό και οι δύο πλευρές είχαν φτάσει σε προφορική συμφωνία.
Η Μονακό, ωστόσο, ανησυχεί για τη φυσική του κατάσταση και υποψιάζεται ότι ο Μέτου δεν θα επιστρέψει στο παρκέ πριν από τον Μάρτιο του 2026, ενώ υπογράμμισε πως ακόμη δεν έχει υπογραφεί συμβόλαιο.
Υπενθυμίζεται πως ο παίκτης υπέστη ρήξη αχιλλείου τένοντα τον περασμένο Μάρτιο και σύμφωνα με πηγές στοχεύει να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους περίπου τον Ιανουάριο.
Εφόσον η μεταγραφή του Μέτου δεν ολοκληρωθεί, οι Μονεγάσκοι θα στραφούν σε άλλες λύσεις για την frontline, αναζητώντας παίκτη με χαρακτηριστικά όπως η αθλητικότητα, η ευελιξία στην άμυνα και η ικανότητα στις αλλαγές.
Πριν τον τραυματισμό είχε κατά μέσο όρο 11,0 πόντους, 4,8 ριμπάουντ, 1,0 ασίστ, 0,6 κλεψίματα, 0,6 μπλοκ σε 20,0 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague ανά αγώνα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.
