Την αποχώρηση του Γουένιεν Γκέιμπριελ από τον Παναθηναϊκό, σχολίασε ο δημοσιογράφος, Σέρχιο Μαρτίνεθ στην ιστοσελίδα “Solobasket”.
“Παρόλο που ο Γουένιεν Γκέιμπριελ ξεκίνησε τη σεζόν στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν με τον Παναθηναϊκό του Εργκίν Αταμάν, λόγω του τραυματισμού του Ματίας Λεσόρ. Υπέγραψε ένα συμβόλαιο μέχρι το τέλος της χρονιάς, με τους Έλληνες να πληρώνουν στη Μακάμπι το ποσό των 350.000 δολαρίων ως αποζημίωση. Η διοίκηση αποφάσισε να μην επεκτείνει το συμβόλαιο του παίκτη και ήδη τον αποχαιρέτησε με επίσημη ανακοίνωση”, σημειώνει ο Ισπανός.
Στη συνέχεια, αναφέρει: “Με τον Παναθηναϊκό, ο Γουένιεν Γκάμπριελ έδειξε τι είδους σέντερ μπορεί να είναι στην Ευρώπη: ένας physical παίκτης που μπορεί να προστατεύσει δυναμικά το καλάθι, αλλά με περιορισμούς στο επιθετικό κομμάτι. Σε 23 αγώνες της EuroLeague με την ελληνική ομάδα, ο διεθνής με το Νότιο Σουδάν είχε κατά μέσο όρο 6,0 πόντους, 3,6 ριμπάουντ και λιγότερη από μία ασίστ, αγωνιζόμενος περίπου 17 λεπτά ανά παιχνίδι”.
