Με την απόφαση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει από το ελληνικό πρωτάθλημα το -μακρινό πλέον- 2019, ασχολήθηκε η ισπανική ιστοσελίδα “Solobasket”.
“Το ελληνικό μπάσκετ βίωσε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα επεισόδια στην ιστορία του τον Μάιο του 2019. Ο Ολυμπιακός, ένας από τους πιο επιτυχημένους συλλόγους της Ευρώπης, πήρε τη δραστική απόφαση να αποσυρθεί από έναν αγώνα, αφού ισχυρίστηκε ότι υπήρχε διαιτητική σκευωρία υπέρ του αιώνιου αντιπάλου του, του Παναθηναϊκού. Μια θεσμική καταιγίδα που οδήγησε στον υποβιβασμό του στη δεύτερη κατηγορία και έθεσε σε κίνδυνο το ελληνικό μπάσκετ”, γράφει ο Σέρχιο Ορεγιάνα.
“Έξι χρόνια αργότερα, σε ένα πολύ διαφορετικό πλαίσιο, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός βρίσκονται στα πρόθυρα ενός ελληνικού τελικού της EuroLeague. Εάν και οι δύο ομάδες κερδίσουν τους αντίστοιχους ημιτελικούς τους στο Άμπου Ντάμπι, όχι μόνο θα αγωνιστούν στο μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας για τον ευρωπαϊκό τίτλο, αλλά θα είναι και ο πρώτος τελικός μεταξύ συλλόγων από την ίδια χώρα στη σύγχρονη ιστορία της EuroLeague”, υπογραμμίζει.