Με την περίπτωση του Καναδού γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης, Εξέβιερ Ρατάν-Μέις, ασχολήθηκε εκ νέου η AS, τονίζοντας πως έχει αγωνιστεί σε μόλις ένα από τα τελευταία 10 παιχνίδια της ομάδας.
“Ο Καναδός έφτασε στην ισπανική πρωτεύουσα με τη φήμη του σκόρερ. Πήγε μετά από μία σεζόν στην Ενισέι, όπου μέτρησε κατά μέσο όρο 25,4 πόντους (44% στα σουτ εντός παιδιάς και 35% από το τρίποντο) και 4,5 ασίστ ανά αγώνα. Μάλιστα, έσπασε και το ρεκόρ πόντων στη ρωσική λίγκα (851) με τους 30 πόντους κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας”, γράφει ο Χοσέ Ιγνάθιο Πινίγια.
“Παρόλα αυτά, στην Ισπανία και στην EuroLeague δεν βρήκε το κλειδί για να πετύχει. Δεν ήταν ακριβής, ήταν νευρικός και ποτέ δεν ένιωσε άνετα με την ομάδα. Χρειάζεται πολύ την μπάλα, όμως είναι δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο με τον Καμπάτσο, τον Χεζόνια και τον Μούσα. Όσο οι μήνες περνούσαν, εξαφανιζόταν”, σημειώνει.