Πρωτοφανής επίθεση από ΜΜΕ του Ισραήλ: «Η ΑΕΚ σταμάτησε να πληρώνει μισθούς – Οι οπαδοί της αντιπροσωπεύουν έναν προβληματικό πυρήνα στην Αθήνα»

Δριμεία επίθεση στην ΑΕΚ εξαπέλυσε η εφημερίδα “Israel Hayom”, με τον δημοσιογράφο, Τόμερ Γκιβάτι να επικαλείται πληροφορίες -που δεν επιβεβαιώνονται- για διακοπή πληρωμών και αποχωρήσεις παικτών από την Ένωση για οικονομικούς λόγους.

“Η Χάποελ Χολόν συναντά την ομάδα με το πιο αντισημιτικό πλήθος και εχθρική προς το Ισραήλ”, είναι ο τίτλος του κειμένου, εντός του οποίου υπάρχουν όχι μόνο αρκετές ανακρίβειες σχετικά με την οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ, αλλά και αξιολογικές κρίσεις για τους οπαδούς της.

“Στην ΑΕΚ επιβλήθηκε ποινή μιας ολόκληρης αγωνιστικής σεζόν χωρίς οπαδούς στους εντός έδρας αγώνες, τιμωρία που αργότερα μειώθηκε για να δέχεται κοινό έως και στο 20% της χωρητικότητας του γηπέδου, που περιλαμβάνει 9.327 θέσεις. Η συμπεριφορά του κοινού πλήγωσε τον σύλλογο και τον έφερε σε οικονομικό έλλειμμα. Αξιωματούχοι στην Ελλάδα που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες είπαν στην “Israel Hayom” ότι η ομάδα έχασε ένα ποσό που υπολογίζεται σε ένα εκατομμύριο ευρώ αυτή τη σεζόν λόγω της απαγόρευσης εισόδου του κοινού και της δυνατότητας πώλησης εισιτηρίων”, τονίζει.

“Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ΑΕΚ παρουσίασε μια ομάδα υψηλής ποιότητας που περιελάμβανε ονόματα όπως ο Μπεν ΜάκΛεμορ και ο Τζόρνταν ΜακΡέι με στόχο να παλέψει για όλους τους τίτλους προς τιμήν της 100ής σεζόν στην ιστορία της, αλλά όπως αναφέρθηκε, αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες και σταμάτησε να πληρώνει μισθούς σε παίκτες και προσωπικό. Η κατάσταση στον σύλλογο επιδεινώθηκε και οδήγησε στην αποχώρηση αρκετών βασικών παικτών”, σημειώνει ο Γκιβάτι, χωρίς πάντως κάποια εκ των σημαντικών αποχωρήσεων (ΜάκΛεμορ, Καμπενγκέλε) να οφείλεται σε οικονομική ασυνέπεια.

Όσα αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, άλλωστε, δεν θα μπορούσαν να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και για έναν επιπλέον λόγο: Η τιμωρία της ΑΕΚ από το CAS ανακοινώθηκε στις 24 Ιουλίου, δηλαδή πολύ πριν ληφθούν οι αποφάσεις για το μπάτζετ και τους παίκτες που θα στελεχώσουν το φετινό ρόστερ, το οποίο δημιουργήθηκε ενώ οι ιθύνοντες των “κιτρινόμαυρων” γνώριζαν ήδη για την ποινή.

“Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού μπάσκετ, οι οπαδοί της ΑΕΚ αντιπροσωπεύουν έναν προβληματικό πυρήνα στην Αθήνα”, πρόσθεσε ο Ισραηλινός δημοσιογράφος.

Περισσότερα
Total
0
Share