Φαλ: «Όλοι εδώ αντιδρούν υπερβολικά, γι’ αυτό δεν μιλάω και δεν θέλω να μάθω ελληνικά»

Στην ιστοσελίδα “Basketnews.com” μίλησε ο σέντερ του Ολυμπιακού, Μουσταφά Φαλ, που κλήθηκε να τοποθετηθεί για την ατμόσφαιρα στα ελληνικά ντέρμπι και την απώλεια του Κώστα Σλούκα.

“Είναι καλός παίκτης (σ.σ. ο Σλούκας) και καλός πόιντ γκαρντ. Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος θα τον αντικαταστήσει και είναι επίσης πολύ καλός παίκτης. Αλλά δεν είναι το ίδιο με τη Σάσα. Ο Κώστας ήταν επίσης σημαντικός, αλλά ο Σάσα ήταν ο MVP, ο καλύτερος παίκτης της λίγκας. Δεν αντικαθιστάς τόσο εύκολα έναν MVP”, δήλωσε ο Γάλλος.

Σχετικά με την ατμόσφαιρα πριν και μετά τα ντέρμπι “αιωνίων”, είπε: “Δεν αντιδρώ υπερβολικά στα πράγματα. Όταν χάσαμε από τον Παναθηναϊκό στο ελληνικό πρωτάθλημα την πρώτη μου χρονιά, υπήρχε πάρα πολύ δράμα. Μιλούσα στον προπονητή και σε όλους. Έλεγα «τι συμβαίνει; Είναι όντως παιχνίδι ελληνικού πρωταθλήματος; Πρέπει να ηρεμήσουμε. Δεν χάσαμε στους τελικούς»”.

Και πρόσθεσε: “Δίνουμε υπερβολική σημασία σε αυτά τα παιχνίδια. Ο στόχος είναι να κερδίσουμε τρόπαια, όχι να κερδίσουμε ένα παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να χαλαρώσουμε και να επικεντρωθούμε στους βασικούς στόχους. Ο κόσμος μου έλεγε «δεν είσαι Έλληνας, δεν καταλαβαίνεις». Όλοι εδώ αντιδρούν υπερβολικά. Γι’ αυτό δεν μιλάω ελληνικά και δεν θέλω να μάθω”.

Περισσότερα
Total
0
Share