Θα υποκριθούμε όλοι ότι αυτό που έγινε στην Ιερουσαλήμ είναι φυσιολογικό επειδή 100 αλήτες τα έσπασαν στα Λιόσια;

Advertisement

Τα όσα έγιναν το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης στα Λιόσια ήταν η απόλυτη ντροπή. Η επιβεβαίωση ότι αρκετοί από τους Έλληνες οργανωμένους ΔΕΝ αγαπούν πρώτα την ομάδα τους, αλλά τον σύνδεσμό τους, τον διπλανό-“αδερφό” τους και πάνω απ’ όλα τον εαυτό τους.

Έχετε δει ποτέ πανό συνδέσμου που να λέει “Παιχταρά μου Ακίλ Μίτσελ – ORIGINAL 21” αν πρόκειται για οπαδούς της ΑΕΚ; Έχετε δει πανό “Ζήτω ο Βεζένκοφ – ΘΥΡΑ 7”; Έχετε δει “Παπαγιάννη σε λατρεύουμε – ΘΥΡΑ 13”; Ποτέ. Οι οργανωμένοι πάντα αναφέρονται σε αυτό που αγαπούν και δοξάζουν περισσότερο απ’ όλα: το σύνδεσμό τους και την πάρτη τους.

Advertisement

Μόνο “ΘΥΡΑ 7 ΠΕΙΡΑΙΑΣ”, “ORIGINAL 21 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ” και “ΘΥΡΑ 13 ΓΚΥΖΗ”. Γιατί άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι η περιοχή που εδρεύει ο εκάστοτε σύνδεσμος είναι πιο σημαντική από τους παίκτες της ομάδας που δήθεν “αγαπά” ο οργανωμένος.

Οι συγκεκριμένοι οπαδοί της ΑΕΚ εν προκειμένω, δεν σεβάστηκαν ούτε αυτό που αγαπούν περισσότερο. Δηλαδή τον ίδιο τους τον εαυτό. Ξεφτιλίστηκαν, έκαψαν σημαίες μιας άλλης χώρας, επιτέθηκαν με δυναμιτάκια σε εξέδρες που βρίσκονταν οι φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας. Οι οποίοι απάντησαν με αντίστοιχες ενέργειες, ασχέτως αν κρίθηκε από τους υπεύθυνους ότι η Χάποελ δεν έπρεπε να τιμωρηθεί – άγνωστο γιατί.

Πάμε όμως στα σημερινά. Στην Ιερουσαλήμ σήμερα το απόγευμα ΔΕΝ παίχτηκε μπάσκετ ανάμεσα στη Χάποελ και την ΑΕΚ, ούτε κρίθηκε το εισιτήριο για το Final-4 του Basketball Champions League. Και δεν παίχτηκε μπάσκετ γιατί έτσι αποφάσισαν οι Ισραηλινοί να συμβεί, και έτσι τους επετράπη.

Όποιος βαφτίζει “φυσιολογική απάντηση στις προκλήσεις και τις ενέργειες της προηγούμενης εβδομάδας” όσα έγιναν εδώ και δύο ημέρες ή δεν αντιλαμβάνεται τι ακριβώς έχει συμβεί ή ΚΑΝΕΙ ότι δεν καταλαβαίνει, γιατί βολεύεται/γουστάρει όσα έγιναν.

Επειδή 100-200-300 ΚΑΦΡΟΙ οπαδοί της ΑΕΚ αποφάσισαν να το παίξουν φιλοπαλαιστίνιοι πριν λίγες μέρες ικανοποιώντας τα “πρέπει” της αρρωστημένης -και άσχετης με τον αθλητισμό- ιδεολογίας τους, όλοι σήμερα παριστάνουμε πως οι τραμπούκικες πρακτικές των Ισραηλινών απέναντι -ΠΡΟΣΟΧΗ- όχι στους οπαδούς που έκαναν ό,τι έκαναν πριν επτά ημέρες, αλλά στους παίκτες και στο προπονητικό τιμ της ελληνικής ομάδας που δεν ενόχλησαν ή προκάλεσαν κανέναν στα Λιόσια, είναι φυσιολογικά και αναμενόμενα αντίποινα!

Είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο να πηγαίνουν οπαδοί και να πετάνε βεγγαλικά στις 3 το πρωί στο ξενοδοχείο με στόχο να ξυπνήσουν τους παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας;

Είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο να μην υπάρχουν προστατευτικά πίσω από τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας και να κρεμιούνται στα δύο μέτρα “φίλαθλοι” με ντουντούκες, φτύνοντας κάθε φορά που σηκώνεται κάποιο μέλος της αποστολής του φιλοξενούμενου;

Όποιος στο μυαλό του βαφτίζει ως “λογικό” να γίνονται οι παίκτες μιας ομάδας δέκτες “αντιποίνων” για τη λάθος συμπεριφορά ορισμένων οργανωμένων οπαδών, είτε έχει περιορισμένη αντίληψη των πραγμάτων, είτε απλά βολεύεται, με απώτερο στόχο να εξασφαλίσει με δόλιους τρόπους τη νίκη και την πρόκριση της ομάδας του.

Αν κάποιος θεωρεί πως η καμμένη σημαία του Ισραήλ (που πολύ κακώς κάηκε) “ξεπληρώνεται” με τραμπουκισμούς απέναντι στον Μίτσελ, τον Λεμάρ και τον Οριόλα, είναι επικίνδυνος. Περίπου όσο επικίνδυνοι και κάφροι ήταν αυτοί που έσπασαν το κλειστό των Λιοσίων τη Μεγάλη Τετάρτη. Και ίσως και ακόμα παραπάνω, γιατί εκείνοι που τα έσπασαν δεν έχουν καν το επίπεδο για να καταλάβουν τι ακριβώς έκαναν και ποιον ζημίωσαν με τη συμπεριφορά και τις πράξεις τους – πιθανότατα δεν νοιάζονται καν γι’ αυτό.

Αυτοί που πάτησαν πάνω σε αυτά τα καφριλίκια, τα εκμεταλλεύτηκαν και οργάνωσαν όλο αυτό το τσίρκο στην Ιερουσαλήμ εδώ και δύο μέρες, φορούν κοστούμια, κάνουν καριέρες και λαμβάνουν αποφάσεις για τις τύχες του αθλητισμού. Και θα πρέπει να λογοδοτήσουν.


👉 Κατέβασε δωρεάν το επίσημο app του pickandroll.gr σε Android και iOS!📱

Περισσότερα
Περισσότερα

«Αυτή θα ήταν μια περίπτωση που -με αγωνιστικό κριτήριο- θα τον άκουγα για να μπει πίσω από τον Λεσόρ»

Advertisement Στην περίπτωση του Μπρούνο Καμπόκλο αναφέρθηκε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, σε τοποθέτησή του σχετικά με τον παίκτη που…