Αντετοκούνμπο: «Δεν αντέχουμε τέτοιες πολυτέλειες, θα επιστρέψω το PlayStation»

Μια ακόμη άγνωστη ιστορία από την πρώτη σεζόν του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς έφερε στο φως η συγγραφέας του βιβλίου “Γιάννης – Εκτόξευση στα Αστέρια”, Μίριν Φέιντερ.

“Υπήρχαν πολλά πράγματα που ο Γιάννης θεωρούσε περιττά. Όταν η ομάδα του έδινε διπλά και τριπλά αποθέματα από μπλουζάκια ή κάλτσες, εκείνος τα χάριζε στα παιδιά που μάζευαν τις μπάλες. Για τον εαυτό του δεν αγόραζε ποτέ τίποτα. Μοιραία, ένιωσε ενοχές όταν ερωτεύτηκε ένα PlayStation στη βιτρίνα κάποιου καταστήματος ηλεκτρικών ειδών. Το παιχνίδι κόστιζε 400 δολάρια, αλλά ο Γιάννης το ήθελε πολύ. Και είχε τα λεφτά να το πληρώσει. Στάθηκε και το κοίταζε επίμονα, σαν να περίμενε θεία επιφοίτηση”, αποκάλυψε η Φέιντερ.

“Ξέρεις ότι δεν αντέχουμε τέτοιες πολυτέλειες (σ.σ. είπε μέσα του). Ξαφνικά, βρισκόταν πίσω στους δρόμους της Αθήνας. Και ήταν ξανά μικρό παιδί. Κρατούσε στα χέρια ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και προσπαθούσε να το πουλήσει. Προτεραιότητα δεν είχαν οι επιθυμίες αλλά οι ανάγκες. Και οι νουθεσίες προς τα μικρά του αδέλφια. Κώστα, Άλεξ, ξέρετε ότι δεν αντέχουμε τέτοιες πολυτέλειες. Αλλά εκείνη τη μέρα στο μακρινό Μιλγουόκι, υπερίσχυσε το θυμικό του. Ο Γιάννης μπήκε στο μαγαζί και αγόρασε το αντικείμενο του πόθου του”, γράφει η Αμερικανίδα συγγραφέας.

“Όμως οι τύψεις του προκαλούσαν ασφυξία. Επέστρεψε στο σπίτι, κοίταξε αυστηρά τον εαυτό του στον καθρέφτη και τον επανέφερε στην τάξη. Πώς έγινε τόσο σπάταλος αυτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Τι του συνέβαινε; Ακόμη δεν είχε κατακτήσει τίποτα. Ήταν άτοπο να δώσει τόσα λεφτά για ένα παιχνίδι. Το επόμενο πρωινό, ξαναπήγε στο κατάστημα και έδωσε πίσω το παιχνίδι, αχρησιμοποίητο, του κουτιού”, αναφέρει.

Περισσότερα
Total
29
Share