Το παρασκήνιο της… κ@λοτούμπας του Ίρβινγκ: «Τιμωρήστε τον γιατί θα το κάνουμε εμείς»

Οι Μπρούκλιν Νετς αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον Κάιρι Ίρβινγκ για 5 αγώνες, στους οποίους ούτε θα αγωνιστεί, ούτε θα πληρωθεί, με τον παίκτη να ζητά επιτέλους συγνώμη για τη στήριξη σε αντισημιτικά μηνύματα.

“Στη διάρκεια των τελευταίων ημερών κάναμε πολλές προσπάθειες για να συνεργαστούμε με τον Κάιρι Ίρβινγκ και να τον βοηθήσουμε να καταλάβει πόσο μεγάλη ζημιά έκανε και σε πόσο κίνδυνο εξέθεσε ανθρώπους με τις λέξεις και με τις πράξεις του, οι οποίες ξεκίνησαν από μία ταινία που περιέχει βαθιά, ενοχλητικά, αντισημιτικά μηνύματα μίσους. Πιστεύαμε ότι το να πάρουμε το μονοπάτι της μόρφωσης σε αυτή τη γεμάτη προκλήσεις κατάσταση ήταν η σωστή επιλογή, πιστεύαμε ότι κάναμε πρόοδο με την κοινή μας δέσμευση για την εξάλειψη του μίσους” αναφέρει η ανακοίνωση των Νεοϋορκέζων και συνεχίζει

“Απογοητευθήκαμε σήμερα, όταν του δόθηκε η ευκαιρία σε μία media session, αλλά αρνήθηκε να πει ότι δεν έχει αντισημιτικές πεποιθήσεις και να παραδεχθεί το συγκεκριμένο υλικό μίσους που περιέχει η ταινία. Δεν είναι η πρώτη φορά που είχε την ευκαιρία, όμως απέτυχε ξανά να το ξεκαθαρίσει. Το να αποτυγχάνεις να αποδοκιμάσεις τον αντισημιτισμό σε μία τέτοια ευκαιρία, είναι βαθύτατα ενοχλητικό και αντιτίθεται στις αξίες του οργανισμού μας. Θεωρούμε ότι δεν έχει θέση στους Μπρούκλιν Νετς. Αποφασίσαμε ότι ο Καϊρί θα τιμωρηθεί χωρίς μισθό μέχρι να ικανοποιήσει μία σειρά διορθωτικών μέτρων που θα αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς του. Η τιμωρία του δεν θα είναι μικρότερη των πέντε αγώνων”.

Η στάση της διοίκησης δεν ήταν η ίδια με την είδηση πως ο Ίρβινγκ στηρίζει ένα τέτοιο ντοκιμαντέρ, ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν όταν ο Άνταμ Σίλβερ έστειλε σαφές μήνυμα πως αν οι Νετς δεν τον τιμωρήσουν, τότε θα αναλάβει δράσει η λίγκα, με κυρώσεις και για τους Νετς.

“Θέλω να διευκρινίσω οποιαδήποτε σύγχυση σχετικά με την θέση μου στον αγώνα κατά του Αντισημιτισμού ζητώντας συγγνώμη για τη δημοσίευση του ντοκιμαντέρ, χωρίς context και χωρίς μια ξεκάθαρη εξήγηση για το με ποια σημεία συμφωνώ ή διαφωνώ. Δεν είχα καμία πρόθεση να δείξω ασέβεια σε οποιαδήποτε εβραϊκή πολιτιστική ιστορία σχετικά με το Ολοκαύτωμα ή να διαιωνίσω οποιοδήποτε μίσος. Μαθαίνω από αυτό το ατυχές γεγονός και ελπίζω να βρούμε κατανόηση μεταξύ μας. Δεν είμαι διαφορετικός από οποιονδήποτε άνθρωπο. Ψάχνω να βρω την αλήθεια και τη γνώση και γνωρίζω ποιος είμαι”, δήλωσε λίγες ώρες αργότερα ο “Uncle Drew”.

Περισσότερα
Total
0
Share