Γιάννης στο ESPN: «Είναι η ώρα να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν είμαι απλώς Έλληνας, είμαι Νιγηριανός»

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο ESPN και την Μαλίκα Άντριους ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

“Ξέρεις ότι το έχω μοιραστεί τόσες φορές, δεν με ενοχλεί το ‘Greek Freak’. Όμως, ο κόσμος δεν με αποκαλεί ‘Nigerian Freak’, με αποκαλεί μόνο ‘Greek Freak’. Είναι η ώρα να καταλάβει ο κόσμος ότι είμαι και τα δύο, δεν είμαι απλώς Έλληνας, είμαι Νιγηριανός”, ξεκαθάρισε.

“Ως γονιός, θα νιώσω κάπως, καθώς ο γιος μου θα αποκαλείται ‘Greek Freak’. Αλλά δεν μπορείς να επιλέξεις το παρατσούκλι που θα σου δώσουν οι οπαδοί. Αυτό που θα πω στους ανθρώπους είναι, ναι, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα, καταλαβαίνω την ελληνική κουλτούρα. Μιλάω τη γλώσσα και γνωρίζω την ιστορία, στο τέλος της ημέρας, ξέρω το ίδιο για τον πολιτισμό της Νιγηρίας. Δεν είμαι μόνο ένα πράγμα, δεν μπορείτε να μου πείτε τι είμαι, μπορώ να σας πω πώς νιώθω, ποιος είμαι”, δήλωσε ο δύο φορές MVP του NBA.

“Στο τέλος της ημέρας, νιώθω ότι είμαι και τα δύο και έχω την ευκαιρία να μοιραστώ το ταξίδι και την ιστορία μου. Μου αρέσει το ‘Greek Freak’, αλλά είμαι και ‘Nigerian Freak’. Δεν είμαι μόνο Έλληνας αλλά και Νιγηριανός. Μεγαλώνοντας τα παιδιά μου, δεν πρόκειται να τους διδάξω μόνο τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά θα τους διδάξω και τον πολιτισμό της Νιγηρίας. Αυτό έκαναν οι γονείς μου για μένα, και αυτό προσπαθώ να κάνω στα παιδιά μου”, ξεκαθάρισε.

“Είμαι και Έλληνας και Νιγηριανός. Στην Ελλάδα δεν είσαι αρκετά Έλληνας – ξέρεις, έχουμε διαφορετικά χρώματα. Όταν έπαιζα με τους Αφρικανούς φίλους μου, αναρωτιόντουσαν αν ήμουν αρκετά Νιγηριανός, αν μιλούσα τις γλώσσες, τη Yoruba και την Ibo”, αποκάλυψε ο Αντετοκούνμπο.
Περισσότερα
Total
60
Share