Τα λόγια του συμπαίκτη του, Τιμ Ντάνκαν, αποκάλυψε ο Γάλλος πρώην πόιντ γκαρντ των Σαν Αντόνιο Σπερς, Τόνι Πάρκερ, μέσω του βιβλίου του “Beyond All My Dreams”.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο θρύλος των “σπιρουνιών” και άλλοτε ηγέτης των “τρικολόρ”, ο Ντάνκαν είχε ξεκαθαρίσει το 2001 πως δεν πίστευε ότι οι Τεξανοί είχαν πιθανότητες να κατακτήσουν το πρωτάθλημα έχοντας ως “κουμανταδόρο” έναν Ευρωπαίο.
“Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα ήταν να δείξω στον Pop και στον Ντάνκαν ότι άξιζα να βρισκομαι εκεί. Γνώριζα τις αμφιβολίες του Ντάνκαν. Όταν οι Σπερς με επέλεξαν στο draft, είπε «γιατί να κάνουμε draft έναν Ευρωπαίο πόιντ γκαρντ; Δεν θα κερδίσουμε ποτέ έναν τίτλο έχοντας Ευρωπαίο πόιντ γκαρντ»”, έγραψε ο Πάρκερ.