Ξένα ΜΜΕ για Εθνική: «Δεν μπορούν να δημιουργήσουν ομάδα σαν τους Μπακς»

Άρθρο για την παρουσία της Ελλάδας στο Eurobasket και τον αποκλεισμό από τη Γερμανία, φιλοξενεί η ιστοσελίδα “basketnews.com”.

“Οι προσδοκίες ήταν τεράστιες. Όταν η Ιταλία απέκλεισε τη Σερβία, οι παίκτες ρωτήθηκαν αν αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες της Ελλάδας να κερδίσει ένα μετάλλιο. Έχουν περάσει 13 χρόνια από τότε που η βαλκανική χώρα ανέβηκε στο βάθρο (στο Κατοβίτσε) και ο πρόωρος αποκλεισμός της ήρθε ως άλλη μια απογοήτευση”, αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα.

“Ο Ιτούδης και το προπονητικό του επιτελείο, συμπεριλαμβανομένου του βοηθού προπονητή των Μπακς, Τζος Οπενχάιμερ, έλαβαν πολλούς επαίνους που έφεραν τον Γιάννη σε μια θέση στην οποία θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματικός. Αυτό είχε συμβεί στο μεγαλύτερο κομμάτι του Eurobasket. Ωστόσο, όταν ήρθαν οι αγώνες νοκ-άουτ εναντίον της Τσεχίας και της Γερμανίας, ο δύο φορές MVP του NBA έπρεπε να καταφύγει στο hero-ball για να κάνει τα πράγματα να λειτουργήσουν για την Ελλάδα”, γράφει.

“Με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να είναι μέρος της επιθετικής εξίσωσης, η προσδοκία ήταν ότι ένα από τα χρόνια προβλήματα της Ελλάδας (σ.σ. το μακρινό σουτ), θα θεραπευόταν επιτέλους. Αφού πέτυχε 11 από τα 19 σουτ τρίποντων στα πρώτα δύο παιχνίδια (εναντίον Κροατίας και Ιταλίας), ο 26χρονος γκαρντ ευστόχησε μόνο στα 6/23 από την περίμετρο στις πέντε αναμετρήσεις που ακολούθησαν, μεταξύ των οποίων 3/12 στα δύο νοκ-άουτ”, υποστηρίζει ο αρθρογράφος.

“Η δημιουργία μιας απόλυτα λειτουργικής ομάδας με κεντρικό κομμάτι τον Γιάννη παραμένει ένα παζλ που θα πρέπει να φτιάξει ο Ιτούδης το συντομότερο δυνατό. Η Ελλάδα δεν μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα σαν τους Μπακς, παρά το γεγονός ότι ο Οπενχάιμερ εντάχθηκε στο προπονητικό team της και ο Μάικ Μπούντενχολζερ έδωσε κάποιες συμβουλές κατά τη διάρκεια των αγώνων προετοιμασίας”, υπογραμμίζει.
Περισσότερα
Total
8
Share