Πάει στα δικαστήρια την μητέρα του ο Λούκα Ντόντσιτς – Σφοδρή η σύγκρουση

Μπορεί να τον μεγάλωσε μόνη της και μέχρι πρότινος να θεωρούνταν αχώριστο δίδυμο, ωστόσο ο Λούκα Ντόντσιτς και η μητέρα του Μίριαμ Πότερμπιν θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με τον έγκριτο δημοσιογράφο, Μαρκ Στάιν, ο superstar των Ντάλας Μάβερικς κατέθεσε την Τρίτη αίτημα στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών ζητώντας να ακυρώσει την καταχώρηση του εμπορικού σήματος “LUKA DONCIC 7” που ανήκει επί του παρόντος στη μητέρα του, σύμφωνα με τη νομική εταιρεία Brown Rudnick που τον εκπροσωπεί.

Τον Νοέμβριο της rookie σεζόν του στο ΝΒΑ, ο Σλοβένος έδωσε στην Πότερμπιν τη συγκατάθεσή του για την καταχώρηση του πλήρους ονόματός του ως εμπορικό σήμα. Μετά από πολυάριθμες προσπάθειες να διαπραγματευτεί τη μεταβίβαση του ελέγχου γι’ αυτήν την εγγραφή, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο Ντόντσιτς έστειλε γραπτή ειδοποίηση τον Ιούλιο του 2021, σύμφωνα με την οποία επιθυμούσε να ανακαλέσει αυτή τη συγκατάθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει πλέον καμία σχέση με τις εταιρείες που κατέχουν και εμπορεύονται το εμπορικό σήμα LD77 και διαχειρίζονται τον ιστότοπο lukadoncic.com. Αυτές οι εταιρείες, σύμφωνα με τα δημόσια αρχεία της Σλοβενίας, συνδιαχειρίζονται επί του παρόντος η μητέρα του Ντόντσιτς και ο σύντροφός της, Μπόρις Πόζεγκ.

Οι προσπάθειες του 23χρονου γκαρντ να καταχωρίσει το “LUKA DONCIC” ως εμπορικό σήμα υπό τον έλεγχό του απορρίφθηκαν λόγω του υπάρχοντος εμπορικού σήματος “LUKA DONCIC 7”, το οποίο η Πότερμπιν αρνήθηκε να παραχωρήσει, χρησιμοποιώντας μάλιστα το προηγούμενο λογότυπο του Ντόντσιτς.

Πηγές αναφέρουν ότι ο παίκτης και οι νομικοί του εκπρόσωποι προσπάθησαν εδώ και αρκετό καιρό να αποτρέψουν τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ενώ από την πλευρά του ο Ντόντσιτς θεωρεί την αμφισβήτηση του εμπορικού σήματος ως έσχατο μέτρο σε μια προσπάθεια να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του ονόματος, της επωνυμίας, του φιλανθρωπικού ιδρύματος και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του, καθώς τα αντικρουόμενα εμπορικά σήματα τον εμποδίζουν να έχει σαφή δικαιώματα χρήσης του ονόματός του.

Πώς προέκυψε, όμως, το ρήγμα μεταξύ Ντόντσιτς και Πότερμπιν; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα “archysport”, η αρχική αιτία για τη μεταξύ τους σύγκρουση δεν είναι άλλη από την παρουσία του Πόζεγκ στο πλευρό της γοητευτικής Μίριαμ.

Περισσότερα
Total
1
Share