Σπάχια: «Η Ελλάδα έβαλε τον ξένο Ντόρσεϊ δίπλα στον Γιάννη για να κερδίζει, εγώ διαφωνώ με αυτό»

Αντίθετος στην πρακτική αρκετών εθνικών ομάδων, που χρησιμοποιούν έναν νατουραλιζέ παίκτη στις μεγάλες διοργανώσεις, εμφανίστηκε ο Νέβεν Σπάχια.

Ο Κροάτης προπονητής μίλησε με παραδείγματα, αναφερόμενος τόσο στην περίπτωση του Τάιλερ Ντόρσεϊ, όσο και σε αυτή του Τζέιλεν Σμιθ που αγωνίζεται με τη φανέλα της χώρας του.

“Είμαι κατά της παρουσίας ξένων στις εθνικές ομάδες, δεν έχει καμία βάση. Σίγουρα ο Τζέιλιν Σμιθ ανεβάζει την εθνική μας ομάδα (σ.σ. Κροατία), αλλά δεν συμφωνώ με τον κανονισμό της FIBA. Εθνική ομάδα σημαίνει ταυτότητα της μπασκετικής σχολής ενός έθνους”, δήλωσε.

“Δυστυχώς είναι αναγκαίο για κάποιες ομάδες, όπως η Κροατία που δεν έχει καταφέρει εδώ και 15-20 χρόνια να βγάλει έναν υψηλού επιπέδου πλέι μέικερ. Ελπίζω άλλες μεγάλες μπασκετικά χώρες, όπως η Σερβία, να μην το επιτρέψουν ποτέ. Όταν βάζεις έναν ξένο στην εθνική σου ομάδα, χάνεις μέρος της ταυτότητάς σου. Βλέπω πως η Ελλάδα βάζει τον Ντόρσεϊ δίπλα στον Γιάννη για να κερδίζει. Αν αυτός είναι ο στόχος τους, εντάξει, αλλά εγώ είμαι εναντίον αυτής της πρακτικής”, ξεκαθάρισε.

“Για μένα είναι αστείο να βλέπω στην παρουσίαση τις κάμερες να κάνουν κοντινά στους παίκτες και όταν ακούγονται οι εθνικοί ύμνοι να μην ξέρουν ορισμένοι τη γλώσσα ή τα λόγια. Στους συλλόγους ας παίζουν όσοι ξένοι θέλουν, αλλά έχουμε για έναν λόγο τις εθνικές ομάδες”, υποστήριξε ο Σπάχια.

Περισσότερα
Total
7
Share