Οι 10 καλύτεροι παίκτες του NBA που δεν κέρδισαν ποτέ τίτλο

Τεράστιες καριέρες, παίκτες που μνημονεύονται ακόμη και σήμερα ως κορυφαίοι, χωρίς όμως να έχουν κατακτήσει ποτέ τους “δαχτυλίδι”.

Το pickandroll.gr σας παρουσιάζει τους 10 καλύτερους…

10. ΤΖΟΡΤΖ ΓΚΕΡΒΙΝ

Ο Γκέρβιν ήταν από τους πιο δυνατούς παίκτες στην ιστορία του NBA. Στη 17χρονη καριέρα του έκανε περάσματα από την Ιταλία και την Ισπανία. Παρότι ήταν πρώτος σκόρερ στη λίγκα για τέσσερις διαφορετικές σεζόν και είχε 12 παρουσίες σε All-Star Game, δεν κατάφερε ποτέ να πάρει τον πολυπόθητο τίτλο.

9. ΡΕΤΖΙ ΜΙΛΕΡ

Τι να πει κανείς για τον Μίλερ! Σκόρερ ολκής, τα έβαζε… απ’ όπου ήθελε και ήταν ένας από τους καλύτερους σουτέρ στην ιστορία. Παρ’ όλα αυτά ήταν άτυχος αφού έπεσε πάνω στον Τζόρνταν και στην παρέα του και δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο πρωτάθλημα.

8. ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΓΟΥΙΛΚΙΝΣ

Ο περισσότερος κόσμος τον θεωρεί τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία των Ατλάντα Χοκς και έναν εκ των καλύτερων παικτών στα καρφώματα μαζί με τον Βινς Κάρτερ. Όπως και ο Μίλερ, ο Γουίλκινς έπεσε πάνω σε έναν Μάικλ Τζόρνταν που σάρωνε τα πάντα στο πέρασμα του μένοντας… με το παράπονο.

7. ΣΤΙΒ ΝΑΣ

Ένας εκ των κορυφαίων πόιντ γκαρντ που έπαιξαν ποτέ στο NBA. Τρομερό μπασκετικό IQ, εκπληκτική ικανότητα στις ασίστ και στο σκοράρισμα. Ο Νας άφησε τους Σανς για τους Λέικερς σε μια προσπάθεια του να πάρει έναν τίτλο δίπλα στον Κόμπε Μπράιαντ, αλλά οι τραυματισμοί τού στοίχισαν.

6. ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΟΥΪΝ

Σίγουρα ήταν ο κορυφαίος σέντερ στην ιστορία των Νιου Γιορκ Νικς. Ο Γιούιν έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του δαχτυλιδιού, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε αφού το 1994 η ομάδα του ηττήθηκε στους τελικούς από τους Χιούστον Ρόκετς.

5. ΤΖΟΝ ΣΤΟΚΤΟΝ

Ο κορυφαίος παίκτης σε ασίστ και κλεψίματα στην ιστορία του NBA, δεν κατάφερε ποτέ να πανηγυρίσει έναν τίτλο. Παρότι έκανε “όργια” στο πλευρό του Καρλ Μαλόουν, έπεσε και αυτός στους “χρυσούς” Μπουλς των ’90s.

4. ΑΛΕΝ ΑΪΒΕΡΣΟΝ

Έκανε τον κόσμο να λατρέψει το μπάσκετ με τον τρόπο που έπαιζε. Το ταλέντο του ήταν τεράστιο και παρά τον προβληματικό χαρακτήρα του και την ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του εντός και εκτός παρκέ έκανε μεγάλη καριέρα. Βρέθηκε κοντά στον τίτλο,, αλλά ηττήθηκε από τον Κόμπε και τον Σακίλ στους τελικούς του 2001.

3. ΤΣΑΡΛΣ ΜΠΑΡΚΛΕΪ

Παρότι ήταν ένας εκ των πιο πολυσύνθετων παικτών στην ιστορία, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ δεν κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο με καμία ομάδα παρότι αγωνίστηκε σε Φιλαδέλφεια Σίξερς, Φοίνιξ Σανς και Χιούστον Ρόκετς.

2. ΚΑΡΛ ΜΑΛΟΟΥΝ

Το… έτερον ήμισυ του Τζον Στόκτον. Εκπληκτικός σε άμυνα και επίθεση, ο Μαλόουν ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του αθλήματος. Ο Τζόρνταν όμως δεν άφηνε ούτε κοκαλάκι…

1. ΕΛΤΖΙΝ ΜΠΕΪΛΟΡ

Μπορείς να τον πεις και άτυχο. Οι Λέικερς κατέκτησαν τον τίτλο μόλις ένα χρόνο μετά την απόσυρση του λόγω τραυματισμού. Έως τότε ο σμολ φόργουορντ των “λιμνανθρώπων” ήταν πραγματική… καλαθομηχανή αφού σκόραρε 27,4 πόντους κατά μέσο όρο. Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να ρίξει τους πανίσχυρους Μπόστον Σέλτικς από την κορυφή.

Περισσότερα
Περισσότερα

Οι προβλέψεις του Μπογκντάνοβιτς για τις ομάδες που θα πάνε στο Final Four – Βλέπει έκπληξη ο Σέρβος

Τις τέσσερις ομάδες της EuroLeague που θα δώσουν το “παρών” στο φετινό Final Four, κλήθηκε να επιλέξει ο…
Total
0
Share