Πέσιτς για Ποκουσέφσκι: «Υπάρχουν πιο ταλαντούχοι από εκείνον που δεν παίζουν στο ΝΒΑ»

Στην περίπτωση του Αλεξέι Ποκουσέφσκι και των υπόλοιπων νεαρών Σέρβων που επιδιώκουν να πάνε στο NBA από μικρή ηλικία, αναφέρθηκε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς.

“Είναι ένα ταλαντούχο παιδί, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Υπάρχουν όμως και πιο ταλαντούχοι παίκτες στη Σερβία που δεν παίζουν στο ΝΒΑ. Οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές όσον αφορά την αμερικανική λίγκα και την εθνική ομάδα”, ανέφερε μιλώντας στο “Mozzartsports”.

“Επαναλαμβάνω, υπάρχει ταλέντο όμως το ΝΒΑ πιέζει όλους μας. Η “δεξαμενή” για την εθνική ομάδα έχει περιοριστεί. Παλαιότερα, οι επιλογές ήταν περισσότερες. Η Αμερική θα είναι πάντα εκεί. Τα προηγούμενα χρόνια, ο στόχος για έναν παίκτη ήταν να παίξει στην εθνική ομάδα. Το ΝΒΑ ήταν απλώς μια σκέψη. Τώρα όλοι θέλουν να πάνε στο ΝΒΑ”, τόνισε.

“Ακόμα και αυτοί που δεν έχουν την παραμικρή πιθανότητα να παίξουν εκεί, θέλουν να δουλέψουν με έναν προπονητή που κοουτσάρει με αυτό το στιλ. Τόσοι παίκτες έφυγαν για το ΝΒΑ και μετά… εξαφανίστηκαν. Έφυγαν νωρίς και δεν επιβεβαίωσαν τις τεράστιες προοπτικές που δημιούργησαν. Όλα πρέπει να γίνονται στο σωστό timing”, υποστήριξε.

Περισσότερα
Total
8
Share