Ολοένα και επιδεινώνεται η κατάσταση στην πολιτεία της Φλόριντα, με τα νέα κρούσματα κορωνοϊού να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.
Στην πολιτεία που αναμένεται να φιλοξενήσει τα ματς στην τελευταία στροφή της φετινής σεζόν του NBA, καταγράφηκαν το περασμένο Σάββατο 11.458 επιπλέον κρούματα, ενώ συνολικά ο ιός έχει μεταδοθεί σε περισσότερους από 190.000 κατοίκους της Φλόριντα, με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον σε 3.700.
Σημειώνεται πως έως τώρα έχουν διενεργηθεί πάνω από 2,1 εκατομμύρια τεστ, με το 14% των δειγμάτων που ελήφθησαν να είναι θετικά.
Μιλώντας, πάντως, στην εφημερίδα “USA Today”, ο πρόεδρος των Λος Άντζελες Λέικερς, Ρομπ Πέλινκα, δεν έδειξε να ανησυχεί. “Τα νούμερα είναι τρομακτικά, αλλά τα πρωτόκολλα είναι αναλυτικά και εμπεριστατωμένα”, δήλωσε.