Γιάννη, μπορείς να προκριθείς;

Μετά από δύο νίκες σε ισάριθμα ματς κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς, οι Μιλγουόκι Μπακς μετρούν τρεις σερί ήττες και βρίσκονται πλέον με την πλάτη στον τοίχο…

Tο 2-0 των “ελαφιών” στο ξεκίνημα της σειράς των τελικών της Ανατολής, έκανε τους περισσότερους να ξεγράψουν το Τορόντο για ακόμη μία σεζόν. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές στο πρόσφατο παρελθόν, όπου οι Καναδοί παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι προς το χειρότερο στα πλέι-οφ, σε σχέση με το αγωνιστικό πρόσωπο που έδειχναν στην κανονική περίοδο.

Γιατί γύρισε η σειρά; Οι αιτίες για το 2-3 είναι πολλές. Ο Καουάι Λέοναρντ ήταν σίγουρα εκείνος που έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση των Ράπτορς, ωστόσο η εξήγηση για την κατάρρευση της ομάδας του Μπούντενχολζερ είναι πολύ πιο σύνθετη.

Τα δύο πρώτα ματς κύλησαν κατά κύριο λόγο με τους Μπακς να έχουν επιβάλλει το δικό τους ρυθμό, με run-and-gun επιθέσεις, τον Γιάννη να καλπάζει στο παρκέ και το συγκρότημα του Νικ Νερς να παραδίνεται άνευ όρων. Στα άλλα τρία ματς, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Οι Καναδοί ήταν εκείνοι που καθόρισαν τον ρυθμό, τον έριξαν στα δικά τους μέτρα, επέλεξαν το set παιχνίδι, 5 εναντίον 5 και αυτό βραχυκύκλωσε τα “ελάφια” που δεν είχαν απάντηση.

Ο Γιάννης δεν έχει τους χώρους για να τρέξει, με τον Λέοναρντ να μοιάζει με αδιαπέραστο τείχος που τον κρατά μακριά από τη ρακέτα των Ράπτορς. Και αυτή τη στιγμή, η επιρροή του “Greek Freak” στην επίθεση όντας μακριά από το πεδίο δράσης του είναι πολύ περιορισμένη.

Ένας ακόμη καθοριστικός παράγοντας, είναι το supporting cast των δύο ομάδων.

Οι Μπακς μπήκαν στη σειρά έχοντας δυνατότερο πάγκο, περισσότερες λύσεις και εναλλακτικές επιλογές που μπορούσαν να επηρεάσουν σε μεγαλύτερο βαθμό την πορεία ενός αγώνα. Όλα αυτά στη θεωρία.

Γιατί στην πράξη ο Γιάννης ψάχνει εναγωνίως να βρει συμπαραστάτες που θα κάνουν το step up σε αυτή τη σειρά και από την άλλη ο Λέοναρντ πέφτει από… την Ακρόπολη και βρίσκει πορτοφόλι!

Αποκορύφωμα η παρουσία του αναπληρωματικού πόιντ γκαρντ του Τορόντο, του Φρεντ ΒανΒλίτ, ο οποίος σε δύο ματς έπαιξε καθοριστικό ρόλο πετυχαίνοντας 21 πόντους με 7/9 τρίποντα. Την ίδια ώρα, ο Μπούντενχολζερ με τον πολυδιαφημισμένο πλούσιο πάγκο περιορίστηκε στο Game 5 σε ένα rotation έξι παικτών, με τον Τζορτζ Χιλ να είναι ουσιαστικά ο μοναδικός που έδωσε πράγματα στην ομάδα του ερχόμενος από τον πάγκο.

Υπάρχει τρόπος επιστροφής για τα “ελάφια”; Αν οι Μπακς καταφέρουν να πάνε το παιχνίδι στο δικό τους τέμπο και ο Μπούντενχολζερ βρει τρόπο να εκμεταλλευτεί την παρουσία των Μίροτιτς και Ιλιασόβα, τότε η παρέα του Γιάννη έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να κάνει τη μεγάλη ανατροπή.

Περισσότερα
Περισσότερα

Ουρμπόνας σε Σπανούλη: «Έλληνες μου λένε ότι χάλασες την εικόνα του Διαμαντίδη με αυτό το σουτ»

Στο “Basketnews.com” και τον Ντονάτας Ουρμπόνας μίλησε ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ και νυν προπονητής του Περιστερίου, Βασίλης…
Total
0
Share