Το trade των Ίρβινγκ και Τομας αποδείχτηκε… καταραμένο!

Ο Κάιρι Ίρβινγκ μένει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν και το pickandroll.gr ανοίγει τον φάκελο της πιο… “καταραμένης” ανταλλαγής των τελευταίων ετών.

Η συμφωνία στα χαρτιά έμοιαζε -τουλάχιστον- ενδιαφέρουσα. Οι Σέλτικς έστειλαν τον περασμένο Αύγουστο στο Κλίβελαντ τον Τζέι Κράουντερ, τον Άντε Ζίζιτς, το περιβόητο pick των Μπρούκλιν Νετς από το φετινό draft και τον Αϊζέια Τόμας, προκειμένου να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Κάιρι Ίρβινγκ.

7,5 μήνες μετά, απ’ όπου κι αν πιάσεις αυτό το deal, “φωνάζει” αποτυχία! Ο Κράουντερ πέρασε και δεν ακούμπησε από την ομάδα του Οχάιο παρουσιάζοντας τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με όσα είχαμε δει στη Βοστώνη. Λίγο πριν το trade deadline, μάλιστα, αποχώρησε και πάλι με ανταλλαγή, συνεχίζοντας την καριέρα του στη Γιούτα.

Ο Ζίζιτς ήταν και θεωρείται ακόμη ένας πολλά υποσχόμενος παίκτης, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να προσφέρει στους Καβς και πλέον ανεβοκατεβαίνει στην G-League. Φέτος, έχει πάρει μέρος σε 30 ματς, με μέσο όρο 3,2 πόντους, 1,8 ριμπάουντ και 0,2 ασίστ ανά αγώνα σε μόλις 6,2 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Το βασικό αντάλλαγμα που έστειλαν οι Σέλτικς στο Κλίβελαντ ήταν ο Τόμας, ο οποίος όμως αποδείχθηκε πως αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στο ισχίο. Παρότι άπαντες εκεί προσδοκούσαν να επιστρέψει νωρίς μέσα στη σεζόν, η εκτίμηση των γιατρών δεν επιβεβαιώθηκε. Ο βραχύσωμος πόιντ γκαρντ γύρισε με το νέο έτος, δεν “κόλλησε” ποτέ με τον ΛεΜπρόν, άργησε να βρει τα πατήματα του και εν τέλει αποχώρησε γράφοντας μόλις 15 συμμετοχές και έχοντας κατά μέσο όρο 14,7 πόντους ανά ματς.

Από την άλλη, οι Καβαλίερς έστειλαν τον “Uncle Drew” στη Βοστώνη, με τη χρονιά “στραβώνει” για το συγκρότημα του Μπραντι Στίβενς από το πρώτο κιόλας παιχνίδι, όταν ο Γκόρντον Χέιγουορντ υπέστη κάταγμα στον αστράγαλο με συνέπεια να χάσει όλη τη χρονιά. Μπορεί το ρόστερ των Κελτών να έχει βάθος, ωστόσο χωρίς τον άλλοτε ηγέτη των Γιούτα Τζαζ, οι πιθανότητες των Σέλτικς για τον τίτλο μειώθηκαν δραστικά με το “καλημέρα”.

“Κερασάκι” στην τούρτα αποτέλεσε ο τραυματισμός του Ίρβινγκ, ο οποίος -όπως έγινε γνωστό την Μ. Πέμπτη- θα μείνει εκτός για 4-5 μήνες και φυσικά θα απουσιάσει από τα παιχνίδια της postseason. Τα νούμερα του ήταν μεν εξαιρετικά στη regular season, ωστόσο εκεί που κρίνονται τα πάντα, ο 26χρονος γκαρντ θα είναι απών και η ομάδα της Βοστώνης θα κληθεί να συμμετάσχει στα πλέι-οφ με τον Σέιν Λάρκιν και τον Τέρι Ροζίερ στη θέση “1”…

Περισσότερα
Total
0
Share