Ο φετινός πρωταθλητής ΔΕΝ θα ανακηρυχθεί στους τελικούς του NBA

Στο ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναρωτιόντουσαν αν φέτος θα δούμε πρώτη φορά στην ιστορία της λίγκας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στους τελικούς το ίδιο ζευγάρι: Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς εναντίον Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Είναι απίθανο να συμβεί; Καθόλου, παρά τα σκαμπανεβάσματα των Καβς. Η ομάδα του ΛεΜπρόν, μαζί με τους -εκπληκτικούς, φέτος- Τορόντο Ράπτορς και τους Μπόστον Σέλτικς θα διεκδικήσουν όπως όλα δείχνουν μέχρι τέλους τις δύο θέσεις για τους τελικούς της Ανατολής.

Πολλά προβλήματα στο Κλίβελαντ, ερωτηματικό οι Καναδοί

Αυτό που είναι… ηλίου φαεινότερο, είναι πως η ομάδα του Οχάιο δεν διαθέτει την ποιότητα των προηγούμενων ετών. Το περσινό 12-1 μέχρι τους τελικούς πολύ δύσκολα θα επαναληφθεί φέτος από τους Καβαλίερς, οι οποίοι εκτός από τον πλήρως αποτυχημένο σχεδιασμό στο ρόστερ, κλήθηκαν μεσούσης της σεζόν να βρουν λύσεις προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα προβλήματα τραυματισμών βασικότατων παικτών.

Την ίδια στιγμή, τα βλέμματα στην Ανατολή τραβούν οι Ράπτορς, οι οποίοι για ακόμη μια χρονιά δείχνουν μεγάλη δυναμική στην κανονική περίοδο. Το ερώτημα είναι αν θα καταφέρουν να παρουσιάσουν την ίδια σταθερότητα και στην postseason, με δεδομένο πως το δείγμα γραφής από τα προηγούμενα χρόνια στο κρισιμότερο κομμάτι της χρονιάς δεν ήταν θετικό.

Όσο για τους Σέλτικς, ο σοβαρός τραυματισμός του Γκόρντον Χέιγουορντ στην πρεμιέρα αποτέλεσε ουσιαστικά την πρόωρη “ταφόπλακα” στα όνειρα των Κελτών για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Το συγκρότημα του Στίβενς δείχνει μεν χαρακτήρα, έχει πολύ ταλέντο και ενθουσιασμό, ωστόσο δύσκολα θα καταφέρει να κοιτάξει στα μάτια το νικητή του ζευγαριού Γουόριορς-Ρόκετς – εφόσον βεβαίως φτάσει μέχρι τους τελικούς.

Η σειρά που θα κρίνει τον τίτλο

Ό,τι κι αν γίνει, όμως, στην Ανατολή, ο τίτλος του πρωταθλητή δεν πρόκειται να κριθεί στους τελικούς του NBA, αλλά στους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας μεταξύ Χιούστον Ρόκετς και Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, που είναι χωρίς την παραμικρή αμφιβολία οι δύο πιο σταθερές και πιο ποιοτικές ομάδες της φετινής regular season.

Από τη μία, ο σύλλογος του Όκλαντ διαθέτει μεγάλες προσωπικότητες και ποιοτικότερη βασική πεντάδα σε σχέση με τις “ρουκέτες”, είναι ο κάτοχος του τίτλου και έχει την εμπειρία του πρωταθλητισμού τα τελευταία χρόνια, κάτι που αποτελεί μεγάλο όπλο στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, όταν η μπάλα “καίει”.

Απέναντι τους, οι “πολεμιστές” θα βρουν μια ομάδα που πήρε περισσότερες νίκες στην κανονική περίοδο, θα έχει επομένως το πλεονέκτημα της έδρας, περισσότερες λύσεις στον πάγκο και φυσικά θα διαθέτει στις τάξεις της τον καλύτερο παίκτη της φετινής χρονιάς, τον Τζέιμς Χάρντεν.

Τα στοιχηματικά γραφεία δίνουν ένα ελαφρύ προβάδισμα στους Καλιφορνέζους, όμως ποιος μπορεί να ποντάρει αυτή τη στιγμή κόντρα στον δαιμονισμένο “μούσια”;

Περισσότερα
Total
0
Share