MVP; Ο ΛεΜπρόν δεν είναι καν ο καλύτερος Τζέιμς της regular season!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Οι fans του NBA βλέπουν στο πρόσωπο του “βασιλιά” έναν άνθρωπο που τη φετινή αγωνιστική περίοδο ξεπερνά τον ίδιο του τον εαυτό.

Σε μια ομάδα δομημένη το περασμένο καλοκαίρι με τελείως λανθασμένη λογική, με παίκτες που έχουν μπει στη μπασκετική τους δύση, με προβλήματα στις κομβικές θέσεις του πόιντ γκαρντ και του σέντερ, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει καταφέρει να κάνει κάτι απίθανο: Να ανέβει επίπεδο αγωνιστικά, σε ένα χρονικό σημείο που οι υπόλοιποι συνήθως καταφεύγουν σε λογικές συντήρησης. Δηλαδή στα 33 του χρόνια.

Θα πουν κάποιοι πως ο ΛεΜπρόν έχει ευθύνη για τον άθλιο σχεδιασμό του έμψυχου δυναμικού των φετινών Κλίβελαντ Καβαλίερς. Και είναι αλήθεια. Έχει, και μάλιστα μεγάλο. Γιατί ως γνωστόν, στην -εκάστοτε- ομάδα του Τζέιμς, δεν γίνεται τίποτα χωρίς την έγκριση του.

Ο ΛεΜπρόν φταίει γιατί πόνταρε στον χορτασμένο Ντουέιν Γουέιντ.

Φταίει γιατί πίστεψε στον ανεπαρκή -πλέον- Ντέρικ Ρόουζ.

Και φταίει, κυρίως, γιατί θεώρησε πως σε έναν μαραθώνιο 82 αγώνων η ομάδα του θα μπορούσε να ανταποκριθεί διαθέτοντας στο ρόστερ της επτά παίκτες άνω των 30 ετών. Τον εαυτό του, τον Τζεφ Γκριν, τον Τζει Αρ Σμιθ, τον Τσάνινγκ Φράι, τον Χοσέ Καλντερόν, τον Κάιλ Κόρβερ και τον καλό του φίλο, τον “Flash”.

Αυτά για τον “παράγοντα” ΛεΜπρόν. Γιατί για τον αθλητή ΛεΜπρόν, το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να του βγάλεις το καπέλο και να υποκλιθείς στο μεγαλείο του.

Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη, ο Τζέιμς φέτος πετυχαίνει κατά μέσο όρο 27,3 πόντους ανά αγώνα. Νούμερο που δεν είχε καταφέρει να πιάσει ούτε στα “χρυσά” του χρόνια στο Μαϊάμι, ούτε στο Κλίβελαντ μετά την επιστροφή του το 2014.

Επίσης πραγματοποιεί ρεκόρ καριέρας τόσο στα ριμπάουντ (8,7), όσο και στις ασίστ (9,0), ενώ έχει ήδη σημειώσει 16 triple-doubles μέσα στη φετινή περίοδο, όντας πια στην έκτη θέση όλων των εποχών, καθώς ξεπέρασε τον Λάρι Μπερντ στον σχετικό πίνακα.

“Και αφού τα έχει καταφέρει όλα αυτά, δεν αξίζει να πάρει το βραβείο του MVP;”, είναι το λογικό ερώτημα που προκύπτει. Η απάντηση είναι “όχι”. Γιατί; Γιατί στη λίγκα αγωνίζεται φέτος ο Τζέιμς Χάρντεν.

Ο άνθρωπος που με την απόδοσή του, έχει καταφέρει να μετατρέψει τους Χιούστον Ρόκετς σε ομάδα-πολυβόλο. Και την ίδια ώρα, μας έχει κάνει να προσμένουμε τη σειρά των φετινών τελικών της Δυτικής Περιφέρειας (όπου το πιθανότερο σενάριο θέλει τους Τεξανούς να συναντούν την superteam των Γουόριορς), περισσότερο ακόμη και από ένα τέταρτο συνεχόμενο συναπάντημα των “πολεμιστών” με τους Καβαλίερς, ή από μια σύγκρουση της ομάδας του Κερ με τους Σέλτικς ή τους Ράπτορς στους τελικούς.

Ο Χάρντεν δεν αξίζει το φετινό βραβείο απλά και μόνο γιατί έχει τα καλύτερα νούμερα από κάθε άλλον παίκτη της λίγκας. Ούτε γιατί πιθανότατα οι “ρουκέτες” θα έχουν το καλύτερο ρεκόρ στο NBA στο φινάλε της regular season. Οι φετινοί Ρόκετς κατάφεραν κάτι πολύ σημαντικότερο: Να πείσουν πως μετά τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ της σεζόν 2015-16 υπάρχει ξανά μια ομάδα που μπορεί με αξιώσεις να σπάσει το δίπολο Γουόριορς-Καβαλίερς.

Κι αυτό οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στον υπερηχητικό “μούσια”.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Περισσότερα
Total
0
Share