Μπεν Σίμονς vs. Ντόνοβαν Μίτσελ: Η “μάχη” των rookies

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Η μεγάλη μάχη για τον “Rookie of the Year” συνεχίζεται, με τους Μπεν Σίμονς και Ντόνοβαν Μίτσελ να διεκδικούν βραβείο του καλύτερου “πρωτάρη”.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φαβορί της κούρσας είναι ο πλέι μέικερ των Φιλαδέλφεια Σίξερς, ο οποίος -ως γνωστόν- αγωνίζεται κατά συνθήκη στα γκαρντ, αφού η σωματοδομή του παραπέμπει περισσότερο σε φόργουορντ. Οι δημιουργικές του ικανότητες είναι σε κορυφαίο επίπεδο αφού μοιράζει 7,7 ασίστ ανά αγώνα, επίδοση που τον έχει φέρει στην πέμπτη θέση του πίνακα των παικτών με τις περισσότερες τελικές πάσες στο NBA. Παράλληλα, μαζεύει 7,8 ριμπάουντ ανά αγώνα, νούμερο ασυνήθιστα υψηλό για γκαρντ. Και βεβαίως σκοράρει με συνέπεια για λογαριασμό των Σίξερς, μετρώντας 16,2 πόντους κατά μέσο όρο.

Οι ενστάσεις σχετικά με το ιατρικό παρελθόν του έχουν πλέον καμφθεί πλήρως, με τον Σίμονς να έχει δώσει το “παρών” σε 66 ματς, αγωνιζόμενος για 34,5 λεπτά ανά αγώνα. Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί το γεγονός πως βρίσκεται αυτή τη στιγμή πίσω μόνο από τον Όσκαρ Ρόμπερτσον σε triple-double στη rookie σεζόν του.

Μοναδικό “ψεγάδι” για τον απόφοιτο του LSU αποτελεί η κακή επαφή με το τρίποντο. Ή μάλλον, για να είμαστε δίκαιοι, η μηδενική επαφή με το τρίποντο. Από την αρχή της σεζόν έχει σουτάρει μόλις 10 φορές και δεν έχει ευστοχήσει σε καμία.

Ο έτερος διεκδικητής στην κούρσα για τον “RoY” είναι και ο 21χρονος άσος των Γιούτα Τζαζ, Ντόνοβαν Μίτσελ. Εντελώς διαφορετικός παίκτης σε σχέση με τον Σίμονς, αφού πρόκειται για έναν σούτινγκ γκαρντ που στηρίζεται κυρίως στις (απίστευτες) ικανότητες του στο σκοράρισμα. Ο Μίτσελ πετυχαίνει κατά μέσο όρο 19,8 πόντους ανά αγώνα σε 66 συμμετοχές, ενώ μοιράζει 3,6 ασίστ, μαζεύει 3,7 ριμπάουντ και κάνει 1,4 κλεψίματα.

Εκτελεί με 43,7% στα σουτ εντός παιδιάς και με 34,3% πίσω από τα 7,25, με την επίδραση του στα ματς των “μορμόνων” είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Ο απόφοιτος του Λούιβιλ βρέθηκε το περασμένο καλοκαίρι σε μια ομάδα που “ψαχνόταν” μετά την αποχώρηση του Γκόρντον Χέιγουορντ με προορισμό τη Βοστώνη και της έδωσε ταυτότητα, όντας ο αναμφισβήτητος ηγέτης στην επίθεση και παρουσιάζοντας εικόνα παίκτη που δε θυμίζει σε τίποτα πρωτοετή.

Πρόκειται, λοιπόν, για δύο τελείως διαφορετικούς παίκτες. Ο μεν Σίμονς είναι ένας all-around πόιντ γκαρντ με τεράστια σωματικά προσόντα -θυμίζοντας σε ένα βαθμό το πείραμα του Τζέισον Κιντ με τον δικό μας, Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε ρόλο PG-, ενώ ο Μίτσελ είναι εκείνος που μπορεί να βάλει την μπάλα στο καλάθι με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και δείχνει τεράστια ωριμότητα στο παιχνίδι του παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Σίμονς ή Μίτσελ; Ποιος αξίζει περισσότερο το βραβείο του “Rookie of the Year”;[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Περισσότερα
Total
0
Share