Αν δεν αλλάξουν, θα βουλιάξουν!

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς έχασαν για δεύτερη φορά φέτος από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και ο Τάιρον Λου ήδη αναζητά λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της ομάδας του.

Στο Οχάιο, οι Καβς το πάλεψαν για τρία δωδεκάλεπτα, όμως και πάλι έχασαν ουσιαστικά με κάτω τα χέρια από τους πρωταθλητές. Η παρέα των Κάρι και Ντουράντ χρειάστηκε απλά να πατήσει λίγο το γκάζι και να τελειώσει τη σεμνή τελετή, χωρίς ουσιαστικά καν να ιδρώσει. Ο ΛεΜπρόν σταμάτησε στους 32 πόντους, όμως για ακόμη μια φορά ήταν απελπιστικά μόνος.

Το μεγάλο κενό των Καβς το περασμένο καλοκαίρι δημιουργήθηκε στη θέση του πόιντ γκαρντ λόγω της αποχώρησης του Κάιρι Ίρβινγκ. Ο Αϊζέια Τόμας είναι φανερό πως δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματα του μετά τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης τους προηγούμενους μήνες. Στο ματς με τους “πολεμιστές” μπορεί να σκόραρε 19 πόντους, είχε όμως άσχημα ποσοστά (8/21 εντός παιδιάς, 1/7 τρίποντα) και περιορισμένη συμμετοχή στους υπόλοιπους τομείς. Πιο συγκεκριμένα, μοίρασε μόλις τέσσερις ασίστ και μάζεψε ένα ριμπάουντ.

Και αν στη θέση “1” υπάρχει προοπτική βελτίωσης της κατάστασης, στα φτερά το πρόβλημα φαντάζει δυσεπίλυτο. Ο Σμιθ είναι… μονίμως ντεφορμέ και παρότι θεωρείται ικανός σουτέρ, φέτος εκτελεί με 34,8% από το τρίποντο, που είναι το χειρότερο ποσοστό του την τελευταία 5ετία. Την ίδια ώρα ο Γουέιντ, ο οποίος για μεγάλα διαστήματα αγωνίζεται ως κατά συνθήκη πλέι μέικερ, δεν έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά, έχοντας κατά μέσο όρο 11,1 πόντους ανά αγώνα, στη χειρότερη σεζόν της καριέρας του – τουλάχιστον από πλευράς αριθμών. Όσο για τον Κράουντερ, η μεταμόρφωση του προς το χειρότερο σε σχέση με τον αποτελεσματικότατο παίκτη που θαυμάσαμε τα προηγούμενα χρόνια στους Σέλτικς, είναι εντυπωσιακή.

Στους σέντερ τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Ο Κέβιν Λαβ μπορεί να είναι ένας ικανότατος παίκτης, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα -εξαιρετικό- stretch 4 και αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες όταν απέναντι του συναντά κλασικά 5άρια. Ο -βασικός τα προηγούμενα χρόνια- Τρίσταν Τόμπσον φέτος είναι χειρότερος απ’ ότι μας είχε συνηθίσει, όντας πιθανότατα και επηρεασμένος από τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του.

Οι Καβαλίερς με το υπάρχον μείγμα δεν έχουν τύχη να επιστρέψουν στο θρόνο του πρωταθλητή, ακόμη κι αν καταφέρουν να καταβάλλουν την αντίσταση των Σέλτικς στα πλέι-οφ. Ο Κερ έχει πλαισιώσει τον Κάρι με τον Ντουράντ, τον Γκριν και τον Τόμπσον, οι τέσσερις τους παίζουν πλέον δεύτερη χρονιά μαζί και σε σειρά επτά αγώνων μοιάζουν σχεδόν ανίκητοι.

Ποια κίνηση θα μπορούσε να αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες των Καβαλίερς; Η απόκτηση ενός σέντερ τύπου ΝτεΜάρκους Κάζινς. Χρειάζεται, δηλαδή, ένας… παλιοχαρακτήρας! Ένας παίκτης που θα είναι σε θέση να δώσει δύναμη στη ρακέτα και να… κόψει τον βήχα σε όποιον επιχειρεί να διεισδύσει, έχοντας παράλληλα και την ικανότητα να προσφέρει και στο επιθετικό κομμάτι.

Περισσότερα
Περισσότερα

Απίστευτα πράγματα στους Λέικερς – Ο ΛεΜπρόν έθεσε βέτο ώστε η ομάδα να μην ακολουθήσει τις εντολές του προπονητή

Μια καίρια προπονητική παρέμβαση έκανε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς στο παιχνίδι των Λέικερς με τους Λος Άντζελες Κλίπερς. “Στο…
Total
0
Share