ΛεΜπρόν Τζέιμς

“Όλοι φταίνε… εκτός από τον ΛεΜπρόν”

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς συνεχίζει να κάνει τα… πάντα για τους Καβαλίερς στη σειρά με τους Γουόριορς, αλλά μέχρι στιγμής οι “πολεμιστές” κερδίζουν με μεγάλη ευκολία.

Σύμφωνα με τον αναλυτή του FOX Sports, Ντίτερ Κίρτενμπαχ, ο “βασιλιάς” είναι ο μόνος που δεν ευθύνεται για τις δύο ήττες των πρωταθλητών. Παίζει σχεδόν 40 λεπτά κατά μέσο όρο στα δύο παιχνίδια της σειράς, σκοράρει 28,5 πόντους, μαζεύει 13,0 ριμπάουντ και μοιράζει 11,0 ασίστ. Έχει, δηλαδή, μέσους όρους triple-double. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Λου είναι απογοητευτική και χάνει με μεγάλες διαφορές.

Για την ώρα, οι έτεροι παίκτες της Big Three, οι Κέβιν Λαβ και Κάιρι Ίρβινγκ, είναι κατώτεροι του αναμενομένου. Ο μεν πρώτος ήταν μέτριος στο Game 1, ωστόσο παρουσιάστηκε βελτιωμένος στο παιχνίδι της Κυριακής. Ο δε Ίρβινγκ ενώ στο πρώτο ματς τα είχε πάει αρκετά καλά, στο δεύτερο είχε 8/23 σουτ, όντας σκιά του εαυτού του.

Απογοητευτικός όμως, σύμφωνα με τον Κίρτενμπαχ, ήταν και ο Τριστάν Τόμπσον με 8 πόντους σε δύο ματς και συνολικά 8 ριμπάουντ. Και όταν μαζεύει τόσα ριμπάουντ ο ψηλός σου, τότε γίνεται αντιληπτό πως κάτι δεν λειτουργεί σωστά.

Όσο για τον Ντερόν Γουίλιαμς; Μπήκε στους φετινούς τελικούς όντας σε καλό μομέντουμ, ωστόσο στην πράξη είναι τραγικός, αφού δεν έχει καταφέρει να σκοράρει σε 33 λεπτά συμμετοχής.

Από την άλλη, ο Τσάνινγκ Φράι πήρε την ευκαιρία του στο δεύτερο ματς, αλλά κοντά στο καλάθι δεν είναι αποτελεσματικός. “Ο καλύτερος σουτέρ στον κόσμο”, σύμφωνα με τους συμπαίκτες του, Κάιλ Κόρβερ, δείχνει φοβισμένος, με αποτέλεσμα να έχει πετύχει μόλις ένα τρίποντο σε δύο ματς. Ο Σάμπερτ σουτάρει με 25% εντός πεδιάς, ενώ και η άμυνα του είναι κάτω του μετρίου.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής του γνωστού αμερικανικού δικτύου, οι Καβαλίερς θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι στο Game 3 θα βάλουν τον Τζέι Αρ Σμιθ να αγωνιστεί, καθώς στα δύο πρώτα παιχνίδια, είναι δύσκολο κανείς να τον θυμηθεί εντός παρκέ…

Ο μόνος παίκτης των πρωταθλητών που ήταν αποτελεσματικός στα δύο πρώτα ματς, είναι ο 36χρονος Ρίτσαρντ Τζέφερσον, ο οποίος μάλιστα επρόκειτο να αποσυρθεί στο τέλος της προηγούμενης σεζόν. Σκοράρει 8 πόντους ανά ματς και έχει συνολικά πολύ θετική παρουσία.

Οι Γουόριορς είναι εκπληκτικοί, αλλά απέναντι τους βρήκαν μια ομάδα, οι περισσότεροι παίκτες της οποίας εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων. “Εάν οι παίκτες πλην του ΛεΜπρόν δεν ανεβάσουν την απόδοση τους, τότε αυτή η σειρά θα είναι ιστορικά σύντομη”, υποστηρίζει ο Κίρτενμπαχ και μάλλον έχει δίκιο…

Περισσότερα
Total
0
Share