Ποιος Μπολ; Το θέμα του draft είναι ο… Ντιαλό!

Φουλτζ, Μπολ, Φοξ και Τζάκσον παρουσιάζονται ως φαβορί για την πρώτη τετράδα του draft, ωστόσο το ισχυρό αουτσάιντερ είναι ο Χαμιντού Ντιαλό.

O 18χρονος σούτινγκ γκαρντ που δεν έχει πατήσει παρκέ εδώ και τέσσερις μήνες έχει εκπληκτικά σωματικά προσόντα, αλλά η χρονιά του φέτος στο Κεντάκι ήταν σχεδόν καταστροφική.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ υπάρχουν αρκετές ομάδες που θέλουν να ρισκάρουν επιλέγοντάς τον. Ο ίδιος λαμβάνει μέρος στο Draft Combine, ωστόσο δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με το αν θα συμμετάσχει τελικά στο φετινό draft ή αν θα μείνει για ακόμη μία χρονιά στο κολέγιο.

Ο coach του Κεντάκι, Τζον Καλιπάρι, τόνισε στο ESPN: “Πραγματικά δεν έχουν ιδέα. Τον θέλουν όλοι χωρίς να τον έχουν δει. Όσο περισσότερο δεν παίζει, τόσο πιο πολλοί εντυπωσιάζονται. Αν κάποιος τον επιλέξει, θα αποσυρθώ από το μπάσκετ. Τέσσερις μήνες δεν παίζει και θα τον πάρουν στο draft; Αν τον επιλέξουν σταματάω από το άθλημα”.

Από την άλλη, ο Φραν Φρασκίλα του ESPN τόνισε στους Times: “Δε νομίζω πως δε θα βρεθεί ομάδα να τον πάρει στον πρώτο γύρο αν σκεφτεί κανείς την ηλικία του, τα προσόντα του για γκαρντ και τον συνδυασμό ταλέντου και αθλητικότητας που διαθέτει”.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε περίπτωση παραμονής στο κολέγιο την επόμενη σεζόν, o Ντιαλό θα βρίσκεται σίγουρα στη δεκάδα του draft του 2018…

Περισσότερα
Total
0
Share