Αντετοκούνμπο

Οι πέντε καλύτεροι Ευρωπαίοι της σεζόν στο NBA

To pickandroll.gr σας παρουσιάζει τους πέντε κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες που αγωνίστηκαν φέτος στα παρκέ του ΝΒΑ.

5. ΜΑΡΚ ΓΚΑΣΟΛ
Μαρκ Γκασόλ

Ο Μαρκ εδώ και αρκετά χρόνια δεν είναι πια ο μικρός αδερφός του Πάου. Ο σέντερ των Γκρίζλις είναι ένας από πιο πλήρεις παίκτες αυτή στιγμή στη θέση του, σκοράρει 19,5 πόντους ανά αγώνα και μαζεύει 6,2 ριμπάουντ. Το αξιοσημείωτο με τον Ισπανό σέντερ είναι ότι σουτάρει με ποσοστό 38,8% από την γραμμή του τριπόντου, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο για παίκτη που αγωνίζεται στη θέση “5”.

4. ΓΚΟΡΑΝ ΝΤΡΑΓΚΙΤΣ
Ντράγκιτς

Οι χρονιές που πέρασε στο Φοίνιξ με τους Σανς τον βοήθησαν να βελτιωθεί και να πιστέψει στον εαυτό του και αυτό το δείχνει τώρα με τους Χιτ. Ο Ντράγκιτς έχει πλέον ρόλο… “μαέστρου” και κάθε βράδυ σκοράρει 20,3 πόντους, μοιράζει 5,8 ασίστ και μαζεύει 3,8 ριμπάουντ. Ό,τι κατάφερε φέτος η ομάδα της Φλόριντα, το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στο Σλοβένο.

3. ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ
Γιόκιτς

Η δεύτερη χρονιά του Γιόκιτς στο Ντένβερ ξεκίνησε περίεργα, ωστόσο στο φινάλε της θεωρείται κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Είναι βασικός τροχός στην επίθεση των Νάγκετς αφού κάθε βράδυ έχει κατά μέσο όρο 16,7 πόντους, 9,8 ριμπάουντ και 4,9 ασίστ. Παράλληλα, έχει τρομακτικά ποσοστά ευστοχίας αφού σουτάρει με 57,7% εντός πεδιάς.

2. ΡΟΥΝΤΙ ΓΚΟΜΠΕΡ
Γκομπέρ

Ο Γάλλος άσος είναι μεταξύ των πιο βελτιωμένων παικτών στη λίγκα και ένα εκ των φαβορί για το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της σεζόν. Ο σέντερ των Τζαζ πετυχαίνει 14,0 πόντους με 66,1% ποσοστό ευστοχίας από το δίποντο. Eίναι ο απόλυτος “βασιλιάς των αιθέρων”, αφού κατεβάζει σχεδόν 13 ριμπάουντ κάνει 2,6 τάπες ανά παιχνίδι, έχοντας μέσο όρο συμμετοχής τα 34 λεπτά.

1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
Αντετοκούνμπο

Στην κορυφή ο δικός μας Γιάννης, ο “Greek Freak” όπως τον αποκαλούν από την άλλη μεριά του Ατλαντικού. Ο άσος των Μπακς είναι πρώτος σε όλες τις βασικές στατιστικές κατηγορίες στην ομάδα του, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμα του! Φέτος πραγματοποίησε την πρώτη του παρουσία σε All-Star Game, ενώ σκοράρει 22,9 πόντους ανά ματς, μαζεύει 8,7 ριμπάουντ και μοιράζει 5,4 ασίστ. Κάνει 1,6 κλεψίματα ανά αγώνα, 1,9 μπλοκς και έχει ποσοστά ευστοχίας 52,2% εντός πεδιάς και 77,0% από τη “γραμμή της φιλανθρωπίας”. Αν βελτιώσει και το ποσοστό του από το τρίποντο, τότε σίγουρα θα διεκδικεί το βραβείο του MVP τα επόμενα χρόνια…

Περισσότερα
Total
0
Share