Οι 5 κορυφαίοι πάουερ φόργουορντ στην ιστορία του NBA

To pickandroll.gr συνεχίζει τα αφιερώματα του σε παλιές δόξες του NBA, παρουσιάζοντας αυτή τη φορά τους πέντε κορυφαίους πάουερ φόργουορντ στην ιστορία της λίγκας.

5. ΝΤΙΡΚ ΝΟΒΙΤΣΚΙ

Γεννημένος στο Βούρτζμπουργκ της Γερμανίας, ο Ντιρκ Νοβίτσκι ξεκίνησε το ταξίδι του στο NBA από τους Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι τον επέλεξαν στην 5η θέση του draft το 1998 και κατόπιν τον αντάλλαξαν με τους Ντάλας Μάβερικς. Όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος, τα “ελάφια” έκαναν μία από τις χειρότερες επιλογές της ιστορίας τους. Η πρώτη του χρονιά δεν ήταν ανάλογη με το ταλέντο του, αφού σκόραρε 8,2 πόντους, μαζεύοντας παράλληλα 3,4 ριμπάουντ. Σιγά-σιγά όμως τα πράγματα βελτιώθηκαν αφού στη δεύτερη του χρονιά στο NBA μέτρησε 17,5 πόντους και 6,5 ριμπάουντ. Από τότε άρχισε να “σαρώνει” τα πάντα στο πέρασμα του. Συμμετείχε 13 φορές σε All-Star Game, ενώ έχει βρεθεί τέσσερις φορές στην καλύτερη πεντάδα της χρονιάς. Παράλληλα, έχει κερδίσει τον τίτλο του MVP το 2007, γεγονός αξιοσημείωτο καθώς έγινε ο πρώτος ξένος που κέρδισε το συγκεκριμένο βραβείο. Highlight της καριέρας του το ιστορικό πρωτάθλημα το 2011 στους τελικούς κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ.

4. ΤΣΑΡΛΣ ΜΠΑΡΚΛΕΪ

Ή αλλιώς Sir Charles! Τον συγκεκριμένο τύπο είτε τον λατρεύεις, είτε τον μισείς. Έγινε draft από τους Φιλαδέλφεια 76ερς το 1984, στην 5η θέση. Στην τρίτη του χρονιά στο NBA ο Μπάρκλεϊ κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή σε All-Star Game, ενώ συνολικά συμμετείχε στην καριέρα του 11 φορές στη μεγάλη γιορτή της λίγκας. Παρότι σύμφωνα με το ύψος του θα έπρεπε να αγωνίζεται στα “φτερά”, ο “Chuck” βρέθηκε στην πρώτη θέση του πίνακα των ριμπάουντ το 1987, χρονιά δηλαδή που έπαιζαν στη λίγκα “ιερά τέρατα” σαν τον Τζαμπάρ και τον Ολάζουον. Ο Μπάρκλεϊ ήταν ικανός τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι. Κέρδισε τον τίτλο του MVP το 1993, σκόραρε συνολικά 23.757 πόντους, μάζεψε 12.546 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε 4.215 ασίστ, χωρίς να κατακτήσει ποτέ τον τίτλο του πρωταθλητή.

3. ΚΕΒΙΝ ΓΚΑΡΝΕΤ

Ο “ΚG” έγινε draft από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς το 1995 στην πέμπτη θέση και χρειάστηκε μόλις μία χρονιά για να βρει τα πατήματα του στη λίγκα, αφού στη δεύτερη του σεζόν κλήθηκε σε All-Star Game. Το παιχνίδι του βασίστηκε κυρίως στα αμυντικά του προσόντα, αφού ήταν πραγματικά απροσπέλαστος. Μάζευε με περισσή ευκολία ριμπάουντ και βρέθηκε στην κορυφή του ΝΒΑ στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία για τέσσερα συνεχή έτη, από το 2004 έως το 2007. Το 2008 κέρδισε το πρωτάθλημα με τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς, ενώ ήταν για εννέα φορές στην καλύτερη αμυντική ομάδα της σεζόν.

2. ΚΑΡΛ ΜΑΛΟΟΥΝ

Γνωστός και ως “ταχυδρόμος”. Έγινε draft το 1985 από τους Γιούτα Τζαζ στη 13η θέση και ήταν… κίνδυνος-θάνατος στη ρακέτα. Συνολικά έπαιξε 14 φορές σε All-Star Game, ενώ κατέκτησε δύο φορές το βραβείο του MVP, το 1997 και το 1999. Παράλληλα, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1992 με την Dream Team. O Μαλόουν έπαιξε συνολικά 18 σεζόν και αποχώρησε έχοντας πετύχει 36.928 πόντους, αριθμός που τον φέρνει στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία του NBA. Μάζεψε συνολικά 14.968 ριμπάουντ και μοίρασε 5.238 ασίστ, αγωνιζόμενος σε όλη του την καριέρα στους “μορμόνους”, πλην της τελευταίας σεζόν όταν μετακόμισε στους Λος Άντζελες Λέικερς.

1. ΤΙΜ ΝΤΑΝΚΑΝ

Η καριέρα του μπορεί να ήταν τελείως διαφορετική, αλλά ευτυχώς γι’ αυτόν παράτησε νωρίς-νωρίς την κολύμβηση και ασχολήθηκε με το μπάσκετ. Έγινε draft στο νούμερο 1 από τους Σαν Αντόνιο Σπερς το 1997 και κάπου εκεί ξεκινά… η αυτοκρατορία του. Στην πρώτη του σεζόν παίρνει το βραβείο του rookie της χρονιάς και δυο χρόνια αργότερα οδηγεί την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό ήταν και το πρώτο από τα πέντε συνολικά πρωταθλήματα που κατέκτησε με την ομάδα του Τέξας. Παρότι δεν ήταν τόσο γρήγορος, είχε τρομερό μπασκετικό IQ κάτι που του επέτρεπε να είναι ένα βήμα μπροστά από τους αντιπάλους του σε κάθε φάση. Κατέκτησε τον τίτλο του MVP δύο φορές, το 2002 και το 2003. Αγωνίστηκε για 19 σεζόν, σκοράροντας 26.496 πόντους, ενώ μάζεψε και 15.091 ριμπάουντ.

Περισσότερα
Περισσότερα

Πήρε θέση για όσα έχουν συμβεί με Γιαννακόπουλο και Μπαρτζώκα ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης

Ξεκάθαρη θέση για τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Μπαρτζώκα και Δημήτρη Γιαννακόπουλο,…
Περισσότερα

Μπαρτζώκας για Γιαννακόπουλο: «Μου επιτίθεται με όλους τους τρόπους εδώ και μήνες – Μάλλον θέλουν να φύγω από τον Ολυμπιακό»

Για τα όσα συνέβησαν μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Basket League, αλλά και τις ημέρες που…
Περισσότερα

Βισνιάουσκας: «Δεν δείχνω έλλειψη σεβασμού στον Ναν, αλλά δεν υπάρχει καν συζήτηση στο Μπόλντγουιν vs. Ναν»

Το δικό του σχόλιο για την πολυαναμενόμενη μάχη ανάμεσα σε Γουέιντ Μπόλντγουιν και Κέντρικ Ναν μετά τη μεταξύ…
Total
0
Share