Οι νικητές και οι χαμένοι του trade deadline

Παραδοσιακά οι τελευταίες ημέρες πριν το trade deadline είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες της χρονιάς στο NBA.

Η μετακίνηση του ΝτεΜάρκους Κάζινς από τους Κινγκς στους Πέλικανς πριν λίγες ημέρες, η ανταλλαγή μεταξύ Σίξερς και Μάβερικς για τον Νοέλ, αλλά και η μεγάλη συμφωνία των Μπουλς με τους Θάντερ ήταν αυτές που τράβηξαν τα βλέμματα.

Πάμε να δούμε τους πέντε νικητές και τους πέντε χαμένους των τελευταίων ημερών…

ΝΙΚΗΤΕΣ

Χωρίς αμφιβολία οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι, αφού απέκτησαν τον ΝτεΜάρκους Κάζινς χωρίς σημαντικά ανταλλάγματα. Δημιούργησαν ένα τρομερό δίδυμο στους ψηλούς, πιθανότατα το καλύτερο αυτή τη στιγμή στο NBA. Το στοίχημα γι’ αυτούς είναι να καταφέρουν να τον πείσουν να υπογράψει νέο μακροχρόνιο συμβόλαιο.

Απέκτησαν τους Ταζ Γκίμπσον και Νταγκ ΜακΝτέρμοτ από τους Σικάγο Μπουλς. Ο πρώτος αποτελεί αναμφίβολα “upgrade” σε σχέση με τον Λοβέρν που αποχώρησε. Ο δεύτερος είναι ένας πολύ καλός σουτέρ, ό,τι δηλαδή αναζητούσαν οι ιθύνοντες των Θάντερ. Το σημαντικότερο είναι ότι αποκτήθηκαν χωρίς να χρειαστεί να αποχωρήσει κάποιος σημαντικός παίκτης από το ρόστερ.

Κατάφεραν να κλείσουν ένα πολύ καλό deal με τους Φιλαδέλφεια 76ερς, αποκτώντας τον Νέρλενς Νοέλ σε τιμή… ευκαιρίας. Ασχέτως αν δεν χωρούσε στην ομάδα του Μπρετ Μπράουν, ο 22χρονος φόργουορντ/σέντερ είναι ένας από τους καλύτερους ψηλούς αμυντικούς στη λίγκα. Μπόγκουτ και Γουίλιαμς είναι επίσης παρελθόν, με τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας να πέφτει.

Οι Ράπτορς είναι μια ομάδα με πολύ καλό ρόστερ, χωρίς πολλές αδυναμίες. Η απόκτηση του Σερζ Ιμπάκα από τους Μάτζικ σε συνδυασμό με την προσθήκη του Πι-Τζέι Τάκερ από τους Σανς, τους ισχυροποιεί σε πολύ μεγάλο βαθμό ενόψει της postseason. Οι Καναδοί αντιλήφθηκαν ότι χρειάζονται παίκτες με ικανότητες στο αμυντικό κομμάτι και τα δύο αποκτήματά τους μπορούν να βοηθήσουν τα μέγιστα στο συγκεκριμένο τομέα.

Ναι, δεν έκαναν τίποτα. Όμως τελικά μάλλον τους βγήκε σε καλό, αφού ο Ντερόν Γουίλιαμς είναι… στο δρόμο. Εάν η φημολογία επιβεβαιωθεί -που είναι και το πιθανότερο- και ο πρώην παίκτης των Τζαζ προστεθεί στο ρόστερ των πρωταθλητών, τότε οι Καβς καλύπτουν με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη “τρύπα” που είχαν στα γκαρντ με έναν παίκτη ιδιαίτερα έμπειρο και με αποδεδειγμένες ικανότητες.

ΧΑΜΕΝΟΙ

Η απόφαση τους να στείλουν τον ΝτεΜάρκους Κάζινς στους Πέλικανς για τους Ταϊρίκ Έβανς, Μπάντι Χιλντ και Λάνγκστον Γκάλογουεϊ είναι πραγματικά ανεξήγητη. Ιδιαίτερα μάλιστα από τη στιγμή που 26χρονος σέντερ είχε εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει για πολλά χρόνια κάτοικος Σακραμέντο…

Οι λανθασμένες κινήσεις στο στρατόπεδο των Μπουλς συνεχίζονται με… αμείωτο ρυθμό. Ναι μεν ο κίνδυνος να χαθεί ο Γκίμπσον χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα το καλοκαίρι ήταν ορατός, ωστόσο οι “ταύροι” δεν είχαν κανένα λόγο να συμπεριλάβουν στη συμφωνία με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ τον φέρελπι Νταγκ ΜακΝτέρμοτ.

Περίμεναν τόσους μήνες ώστε να βρουν την κατάλληλη συμφωνία για έναν εκ των Νέρλενς Νοέλ και Τζαλίλ Οκαφόρ και κατέληξαν να δώσουν έναν ικανότατο ψηλό ουσιαστικό για… ψίχουλα. Είναι βέβαιο πως όλη η παραφιλολογία και το γεγονός πως άπαντες ήξεραν ότι έπρεπε κάποιος από τους δύο να φύγει, τους έκανε τελικά κακό αναφορικά με τις προσφορές που δέχτηκαν.

Ήξεραν καλά πως έπρεπε να βρουν άμεσα ομάδα για τον Ντανίλο Γκαλινάρι. Πλέον οι άνθρωποι των Ντένβερ Νάγκετς γνωρίζουν καλά ότι οι πιθανότητες ο Ιταλός σμολ φόργουορντ να χαθεί ως ελεύθερος σε λίγους μήνες είναι πολλές.

Ήταν η ομάδα από την οποία περιμέναμε το μεγάλο “μπαμ”. Ο Τζίμι Μπάτλερ δεν ήρθε, το ίδιο και ο Πολ Τζορτζ. Έχουν βεβαίως ήδη πολύ καλό ρόστερ και έναν εξαιρετικό προπονητή, ωστόσο δεν κατάφεραν τον αρχικό στους στόχο: να πάρουν έναν ακόμη παίκτη που μαζί με τους Αϊζέια Τόμας και Αλ Χόρφορντ θα μπορούσε να τους μετατρέψει σε ένα εκ των φαβορί για τον τίτλο.

Περισσότερα
Περισσότερα

Πήρε θέση για όσα έχουν συμβεί με Γιαννακόπουλο και Μπαρτζώκα ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης

Ξεκάθαρη θέση για τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Μπαρτζώκα και Δημήτρη Γιαννακόπουλο,…
Περισσότερα

Μπαρτζώκας για Γιαννακόπουλο: «Μου επιτίθεται με όλους τους τρόπους εδώ και μήνες – Μάλλον θέλουν να φύγω από τον Ολυμπιακό»

Για τα όσα συνέβησαν μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Basket League, αλλά και τις ημέρες που…
Περισσότερα

Βισνιάουσκας: «Δεν δείχνω έλλειψη σεβασμού στον Ναν, αλλά δεν υπάρχει καν συζήτηση στο Μπόλντγουιν vs. Ναν»

Το δικό του σχόλιο για την πολυαναμενόμενη μάχη ανάμεσα σε Γουέιντ Μπόλντγουιν και Κέντρικ Ναν μετά τη μεταξύ…
Total
0
Share