Παραλίγο οι Λέικερς να ανταλλάξουν τον Κόμπε!

Στην αποκάλυψη ότι οι Λος Άντζελες Λέικερς έφτασαν κοντά στην απόφαση να ανταλλάξουν τον Κόμπε Μπράιαντ με τον Γκραντ Χιλ το 1999, προέβη ο Φιλ Τζάκσον.

Σύμφωνα με τον νυν πρόεδρο των Νιου Γιορκ Νικς και τότε προπονητή των “λιμνανθρώπων”, ο Κόμπε σε ηλικία 20 ετών αρνήθηκε να ξεκινά από τον πάγκο, αφού όπως τόνισε δεν ήθελε να τον θεωρούν αναπληρωματικό παίκτη.

“Είχε σπάσει τον καρπό του στο πρώτο φιλικό που δώσαμε. Στη συνέχεια κάναμε ένα ρεκόρ 10-1 με παίκτες όπως ο Σακίλ, ο Χάρπερ και ο Φίσερ. Ο Shaq είχε ταιριάξει εξαιρετικά στην τριγωνική επίθεση. Όταν ο Κόμπε έγινε καλά, δίσταζα να κάνω μεγάλες αλλαγές σε μια ομάδα που κέρδιζε συνεχώς”, δήλωσε αρχικά ο “Zen Master” και συνέχισε:

“Πρότεινα στον Κόμπε να έρχεται από τον πάγκο, αλλά αρνήθηκε γιατί δεν ήθελε να θεωρείται “παγκίτης”. Στα 20 του ήδη τον απασχολούσε η “κληρονομιά” του. Ήταν μια μικρή ένδειξη για το τι θα επακολουθούσε. Ο Κόμπε το επόμενο διάστημα έβαζε κατά μέσο όρο 19 πόντους και ήθελε να γίνει ανταλλαγή. Κάλεσε τον Τζέρι Γουέστ και τον ρώτησε με ποιο τρόπο εκείνος και ο Έλτζιν Μπέιλορ έβαζαν 30 πόντους ανά αγώνα. Ο Γουέστ με ενημέρωσε για τη συνομιλία τους”, αποκάλυψε ο Τζάκσον.

“Για λίγα δευτερόλεπτα μου πέρασε από το μυαλό να αποδεχτώ την πρόταση των Πίστονς για ανταλλαγή μεταξύ Μπράιαντ και Γκραντ Χιλ. Πίστευα όμως ότι θα κατάφερνε το στόχο που είχε θέσει, να γίνει ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία του NBA. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον ανταλλάξω”, ισχυρίστηκε ο πρώην προπονητής των Μπουλς και τον Λέικερς.

Περισσότερα
Total
0
Share