Δεν αρέσουν στον Άνταμ Σίλβερ τα συμβόλαια 1+1!

Η νέα πρακτική των αστέρων του NBA αναφορικά με τις ανανεώσεις των συμβολαίων τους είναι πλέον η έξης: υπογράφουν για 1+1 χρόνια, ούτως ώστε να μπορούν να εκμεταλλευτούν κάθε καλοκαίρι τις συνεχείς αυξήσεις των ορίων στο salary cap, λαμβάνοντας όλο και περισσότερα χρήματα.

Το φαινόμενο αυτό έχει πάρει διαστάσεις… επιδημίας στην κορυφαία λίγκα του κόσμου και φυσικά δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τον κομισάριο Άνταμ Σίλβερ, ο οποίος τοποθετήθηκε για το ζήτημα.

“Μία από τις συνέπειες από αυτές τις συμφωνίες για την πλευρά των παικτών είναι το γεγονός ότι καταλήγουν να θέτουν τον εαυτό τους σε αυτή τη θέση, λαμβάνοντας τεράστιο οικονομικό ρίσκο. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε οι παίκτες να υπογράφουν μακροχρόνια συμβόλαια και να μπορούν να εξασφαλίζονται. Επίσης το σύστημα είχε σχεδιαστεί με αυτό τον τρόπο, ώστε να παροτρύνει τους παίκτες να μείνουν στην ίδια ομάδα”, τόνισε ο Σίλβερ, ο οποίος δεν απέκλεισε κάποια αλλαγή στους κανονισμούς.

“Θα ήθελα να μιλήσω με την ένωση για πιθανή τροποποίηση του συστήματος, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο για να παραμείνουν οι παίκτες στην ομάδα τους”.Περισσότερα
Total
0
Share