Αμφιβολίες στη Νιγηρία για την καταγωγή του Γιάννη – Οι συζητήσεις για το χρώμα και το όνομά του

Το κλίμα που επικρατεί στη Νιγηρία για τον superstar των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννη Αντετοκούνμπο, έφερε στο φως η Μίριν Φέιντερ μέσω του βιβλίου της “Γιάννης – Εκτόξευση στα Αστέρια”.

“Στο ξεκίνημα της καριέρας του Γιάννη, κάποιοι δημοσιογράφοι στην Αφρική αναζήτησαν τις ρίζες της οικογένειας. Ο Ολουβαφέμι Αντεφέσο, Νιγηριανός αθλητικός συντάκτης με έδρα το Λάγκος και ιδρυτής του συμποσίου «Διάλογος για το Αφρικανικό Μπάσκετ», πρωτοείδε το ονοματεπώνυμο Γιάννης Αντετοκούνμπο και εντόπισε τη φωτογραφία του νεαρού σερφάροντας στην ιστοσελίδα Eurobasket.com”, αναφέρει.

“Τόσο το όνομα όσο και το παρουσιαστικό του Γιάννη τού φάνηκαν παράξενα και ξένα. «Εκ πρώτης όψεως, οι περισσότεροι Νιγηριανοί δεν θα τον αναγνώριζαν ως συμπατριώτη τους», λέει ο Αντεφέσο. «Παρατηρείς αμέσως ότι αυτός ο τύπος έχει δέρμα καφετί και δηλώνει Έλληνας, οπότε αποκλείεται να είναι εντελώς Νιγηριανός. Μάλλον θα είναι, πως το λένε, μιγάς»”, γράφει η Αμερικανίδα συγγραφέας.

“Ο Αντεφέσο βάλθηκε να αναρωτιέται. Μήπως έχει μάνα Αφρικανή και πατέρα από την Ελλάδα; «Αυτό πίστευαν οι περισσότεροι, ότι δεν είναι Νιγηριανός εξ αίματος και από τους δύο γονείς», λέει. «Υπήρχε αρχικά μια μικρή αμφιβολία για την πραγματική καταγωγή του. Πέρασε λίγος χρόνος μέχρι να τον μάθουμε καλά και να τον αποδεχτούμε απόλυτα»”, αποκαλύπτει και συνεχίζει:

“Ο Αντεφέσο θα ήθελε μια πιο στενή σχέση ανάμεσα στον Γιάννη και στη Νιγηρία. «Ο κόσμος εδώ τον αγαπάει ως Νιγηριανό, αλλά όχι σε βαθμό υστερίας. Δεν τον νιώθουν δικό τους, παρόλο που πολλοί θα τον ήθελαν».

Περισσότερα
Total
9
Share