«Εξαφάνισαν δήλωση του Γιάννη για αρνητική αύρα και ρατσισμό στην Ελλάδα»

Για προσπάθεια ορισμένων να… εξαφανίσουν μια παλαιότερη συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο δίκτυο TNT, κάνει λόγο η Μίριν Φέιντερ στο βιβλίο της με τίτλο “Γιάννης – Εκτόξευση στα Αστέρια”.

“Ο Γιάννης κρατούσε μέσα του τις εμπειρίες του από το στόχαστρο των ρατσιστών της Αμερικής και της Ελλάδας, μέχρι τη μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή The Arena του καναλιού TNT το 2020”, αναφέρει η Αμερικανίδα συγγραφέας.

«Η Ελλάδα είναι χώρα λευκών, οπότε η ζωή μπορεί να γίνει ζόρικη για έναν άνθρωπο με τη δική μου επιδερμίδα», είπε (σ.σ. ο Αντετοκούνμπο). «Περπατώντας στις γειτονιές, συναντάς αρνητική αύρα. Και ρατσισμό. Ήταν και παραμένει δύσκολο να μεγαλώνει ένας μαύρος σε μια χώρα όπου σχεδόν όλοι είναι λευκοί. Σε κάνει πολλές φορές να προσποιείσαι και να ξεχνάς ποιος είσαι. Ειδικά αν είσαι γεννημένος στην Ελλάδα όπως εγώ»“, γράφει η Φέιντερ.

“Λίγες μέρες αργότερα, η συνέντευξη του Γιάννη στο Αντετοκούνμπο στο TNT εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την ομόσταυλη ιστοσελίδα Bleacher Report που την είχε φιλοξενήσει. Παράλληλα, κατέβηκε και από το YouTube. Μέχρι και σήμερα, είναι αδύνατο να την εντοπίσει κάποιος στο διαδίκτυο. Αυτή η κίνηση μοιάζει με απόπειρα εκκαθάρισης του μητρώου”, υποστήριζει.

Περισσότερα
Total
1
Share