«Γυρίστε στην Αφρική παλιομαϊμούδες»: Η ατάκα που έκανε Γιάννη και Θανάση να βάλουν τα κλάματα

Ένα απαράδεκτο ρατσιστικό περιστατικό από την περίοδο που Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο ανήκαν στο ρόστερ του Φιλαθλητικού, έφερε στο φως η Μίριν Φέιντερ.

“«Γυρίστε στην Αφρική, παλιομαϊμούδες!». Ο Γιάννης ήταν δεκαέξι χρονών όταν ο Φιλαθλητικός ταξίδεψε στην Κρήτη για ένα ματς πρωταθλήματος. Οι ντόπιοι θεατές υποδέχτηκαν με εχθρότητα την αθηναϊκή ομάδα και επιφύλαξαν ξεχωριστή υποδοχή στον Θανάση και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο”, γράφει η Αμερικανίδα συγγραφέας στο βιβλίο της “Γιάννης – Εκτόξευση στα Αστέρια”.

“Αυτό που συνέβη ήταν οδυνηρό και ανελέητο. Οι φανατικοί οπαδοί εκτόξευαν στον αγωνιστικό χώρο κουτάκια με αναψυκτικό, μπουκάλια νερού, ακόμα και νομίσματα. Μετά τον αγώνα, ο Θανάσης και ο Γιάννης έβαλαν τα κλάματα”, αποκαλύπτει.

“«Ένιωσαν συντετριμμένοι», θυμάται ο Ράνα (σ.σ. φίλος των αδερφών Αντετοκούνμπο). «Εκείνη τη μέρα συνειδητοποίησαν πόση ζημιά μπορεί να κάνει ο ρατσισμός. Ιδροκοπούσαμε για να γίνουμε αποδεκτοί στην κοινωνία, να όμως που πολλοί μας απέρριπταν»”, αναφέρει.

Περισσότερα
Total
0
Share