Θανάσης: «Γιάννη πρέπει να κάνουμε κάτι για να μην ξαναζήσουμε αυτό το μαρτύριο»

Ενδιαφέρουσες ιστορίες από τα δύσκολα χρόνια της οικογένειας Αντετοκούνμπο, φέρνει στο φως η Μίριν Φέιντερ μέσω του βιβλίου “Γιάννης – Εκτόξευση στα Αστέρια”.

“Όταν ο Θανάσης έφτασε τα δεκαπέντε και ο Γιάννης τα δεκατρία, βγήκαν να πουλήσουν μπιχλιμπίδια μόνοι τους, χωρίς τους γονείς. […] Σε μια από εκείνες τις εξορμήσεις συγκέντρωσαν το εκπληκτικό ποσό των 150 ευρώ. Ο Τσαρλς και η Βερόνικα φούσκωναν από χαρά και καμάρι”, αναφέρει η Αμερικανίδα συγγραφέας.

“Αλλά η επόμενη μέρα ήταν σκέτο βάσανο. Πολλές φορές επέστρεφαν στο σπίτι με λιγότερα από δέκα ευρώ στην τσέπη. Ένα αυτοκινητάκι ή ένα φτηνό ρολόι έφτανε ίσα ίσα για να ξεγελάσουν την πείνα εκείνης της βραδιάς. Συχνά δεν κατόρθωναν να πουλήσουν το παραμικρό”, αποκαλύπτει.

“«Πρέπει να κάνουμε κάτι στη ζωή μας για να μην ξαναζήσουμε αυτό το μαρτύριο», έλεγε κατάκοπος ο Θανάσης στον Γιάννη. Ο Θανάσης δημιουργούσε σιγά σιγά τον δικό του κύκλο φίλων, αφήνοντας τα δύο μικρότερα αδέλφια υπό την αιγίδα του Γιάννη. Παρόλο που αυτός ήταν ακόμη αμούστακος, απέκτησε ρόλο καθοδηγητή για τον Κώστα και τον Άλεξ. Άλλωστε έδειχνε μεγαλύτερος απ’ ό,τι ήταν”, γράφει η Φέιντερ.

Περισσότερα
Total
1
Share