Αντετοκούνμπο: «Δεν μπορώ και δεν θέλω να είμαι το πρόσωπο του NBA – Ίσως γίνει ο KD ή ο Χάρντεν»

Συνέντευξη Τύπου στα ελληνικά ΜΜΕ παραχώρησαν οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο λίγα λεπτά μετά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Μεταξύ άλλων, ο superstar των Μιλγουόκι Μπακς ρωτήθηκε και για την προοπτική να γίνει το πρόσωπο του NBA μετά την αποχώρηση του ΛεΜπρόν Τζέιμς από την ενεργό δράση, με τον “Greek Freak” να ξεκαθαρίζει πως ούτε θέλει, ούτε μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο.

“Δεν είμαι το πρόσωπο του NBA και δεν θέλω να είμαι. Θα είναι ο KD ή ο Χάρντεν μετά τον ΛεΜπρόν. Εγώ θέλω να κάνω τη δουλειά μου, να πηγαίνω σπίτι μου και να βλέπω τα παιδιά μου. Δεν μπορώ και δεν θέλω να είμαι το πρόσωπο, γιατί δεν είμαι Αμερικανός”, δήλωσε ο ηγέτης της ομάδας του Ουισκόνσιν.

“Τα challenges μου τα δινει ο Θανάσης. Μου λέει να βάλω καμιά βολή. Ο Κόμπε με βοήθησε πολυ, μου έλεγε να φτάσω τα όνειρά μου. Και όταν σε πιστεύει ο Κόμπε είναι το πιο σημαντικό. Είμαι ΟΚ με τον εαυτό μου, ό,τι και αν λένε. Το λέω, δεν βάζω βολές. Θέλω όμως να γίνω καλύτερος σουτέρ. Είμαι ακόμα 26 ετών. Θέλω να βελτιώσω την ντρίμπλα και το παιχνίδι μου στο post”, δήλωσε.

Για την εθνική ομάδα: “Όταν μας καλέσει η Εθνική ομάδα, θα είμαστε εκεί. Μακάρι να παίζαμε τώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν το έχω κάνει αυτό ακόμη στην καριέρα μου. Μακάρι να βοηθήσουμε την Εθνική, αλλά αυτά ακόμη είναι μακριά. Μακάρι να έχουμε καλούς παίκτες, καλούς προπονητές και να εκπροσωπήσουμε τη σημαία σωστά”.

Για τον κόσμο: “Ευχαριστώ τον κόσμο που μας έχει στηρίξει, όχι φέτος, αλλά από τότε που ξεκίνησα το μπάσκετ. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε πίσω και βλέπουμε την οικογένειά μας. Είμαστε χαρούμενοι που φέραμε το κυπέλλο. Είμαι χαρούμενος που ένα από τα μεγαλύτερα τρόπαια βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Δεν ξέρω πόσες μέρες θα μείνουμε εδώ. Θα το πάμε σίγουρα στα Σεπόλια που μεγαλώσαμε και στου Ζωγράφου”.

Για τους Μπακς: “Πρώτη φορά που κερδίσαμε σειρά από το 2001, ήταν το 2019. Δεν είχαμε βρεθεί ποτέ σε αντίστοιχη θέση να γνωρίζουμε ότι τώρα είναι η ώρα. Δεν είχαμε ανάλογη εμπειρία. Θέλαμε σε κάθε ματς να είμαστε καλύτεροι. Το γεγονός ότι περάσαμε το Μαϊάμι με 4-0 μας έδωσε αυτοπεποίθηση γιατί πέρσι είχαμε αποκλειστεί με 4-1 από το Μαϊάμι. Δεν πιστεύαμε ότι θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα όταν τους αποκλείσαμε”.

Για τα συναισθήματα του μετά την κατάκτηση του τίτλου: “Κάθε μέρα ανοίγω την τηλεόραση και βλέπω “Μπακς πρωταθλητές”. Θέλω να κλάψω. Δεν το έχω πιστέψει ακόμα. Ήταν τρομερό αυτό που ζήσαμε με 70.000 κόσμο στην παρέλαση να φωνάζει “Μπακς πρωταθλητές”. Το γεγονός ότι το έζησα αυτό τόσο νέος με τον αδερφό μου και την οικογένειά μου ήταν απίστευτο”.

“Αυτοί είμαστε σαν άνθρωποι. Θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι, να παίζουμε στα όριά μας. Αν συνεχίσουμε με χαμηλά το κεφάλι, θα πετύχουμε τρομερά πράγματα. Το να είσαι πρωταθλητής στο NBA είναι εθιστικό, αλλά το καλύτερο συναίσθημα που έχω ζήσει ποτέ είναι που έχω γίνει πατέρας. Δεν σταματάμε τη δουλειά σαν οικογένεια. Σε όλη μας τη ζωή αυτό βλέπαμε. Κάθε μέρα μετά την προπόνηση βλέπαμε τους γονείς μας να προσπαθούν να μας μεγαλώσουν. Δεν σταματούσαν και έτσι δεν σταματάμε και εμείς. Όλα αυτά που έρχονται, τα καλά, τα λεφτά, οι διαφημίσεις, αυτά έρχονται μόνο με δουλειά. Αν δεν δουλεύεις, δεν έρχονται”.

“Δεν ξέρω ποιο είναι το ταβάνι μου. Κανείς δεν ξέρει. Κάθε χρόνο και εγώ και ο Άλεξ και ο Θανάσης ξεπερνάμε αυτό που κάναμε πέρσι. Δεν ξέρω αν θα πάρουμε πάλι πρωτάθλημα στο μέλλον. Αυτό που ξέρω είναι ότι αύριο θα πάω για προπόνηση. Μπορεί να πάω και σήμερα να κάνω βάρη. Αυτή είναι η νοοτροπία μας”.

Περισσότερα
Total
0
Share