Μοτιεγιούνας

Γι’ αυτό ο Μοτιεγιούνας δεν επιστρέφει στους Ρόκετς…

Η απόφαση του Ντονάτας Μοτιεγιούνας να μην εμφανιστεί στις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και να μην υπογράψει συμβόλαιο με τους Ρόκετς προκάλεσε αρχικά μεγάλη εντύπωση.

Πολλοί υπέθεσαν πως ο Λιθουανός έχει απογοητευτεί από τη συμπεριφορά των ιθυνόντων του Χιούστον κατά τη διάρκεια της offseason, αφού οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν τη “χρυσή τομή” στις διαπραγματεύσεις.

Όπως αποδεικνύεται, όμως, οι λόγοι που ώθησαν τον 26χρονο φόργουορντ/σέντερ να απορρίψει την πιθανότητα επιστροφής στους Τεξανούς είναι καθαρά οικονομικοί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Ρόκετς μπορεί να “μάτσαραν” την προσφορά των Νετς που προέβλεπε αποδοχές 37 εκατ. δολαρίων για τέσσερα χρόνια, ωστόσο βάσει της συλλογικής σύμβασης εργασίας, η ομάδα του Ντ’Αντόνι είναι υποχρεωμένη να καταβάλει μόνο τα 31 εκατ. στον Μοτιεγιούνας, με το υπόλοιπο ποσό να θεωρείται πρόσθετη ρήτρα, την οποία ο παίκτης θα λάμβανε μόνο στην περίπτωση που συνέχιζε σε άλλη ομάδα.

Ως εκ τούτου, όπως ορθά σημειώνουν οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι, ο πρώην άσος της Μπενετόν Τρεβίζο είχε… έξι εκατομμύρια λόγους να μην εμφανιστεί στις ιατρικές εξετάσεις…

Περισσότερα
Total
0
Share