Νέος κανονισμός για το Hack-a-Shaq

Advertisement

Πολύ κουβέντα έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για τη συνήθη πρακτική των ομάδων να κάνουν φάουλ επίτηδες σε παίκτες όπως ο Ντράμοντ, ο Τζόρνταν και ο Χάουαρντ, οι οποίοι είναι γνωστοί για τα χαμηλά ποσοστά τους στις βολές.

Οι ιθύνοντες της λίγκας πριν λίγες ώρες πήραν μια σημαντική απόφαση, αλλάζοντας τον κανονισμό με σκοπό να προφυλάξουν τους… διαδόχους του Σακίλ Ο’Νιλ (από τον οποίο άλλωστε προέρχεται και ο όρος Hack-a-Shaq).

Advertisement

Έτσι λοιπόν, από τη νέα σεζόν ο νυν κανονισμός σχετικά με τα φάουλ μακριά από την μπάλα στα τελευταία δύο λεπτά του παιχνιδιού, σύμφωνα με τον οποίο η ομάδα που δέχεται το φάουλ έχει δικαίωμα μίας βολής και διατηρεί την κατοχή της μπάλας, επεκτείνεται στα τελευταία δίλεπτα όλων των περιόδων.

Επιπλέον, σε περίπτωση που γίνει ένα αμυντικό φάουλ σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο κατά τη διάρκεια του αγώνα πριν την επαναφορά της μπάλας, η ομάδα θα τιμωρείται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (μία βολή και η μπάλα στον αντίπαλο).


👉 Κατέβασε δωρεάν το επίσημο app του pickandroll.gr σε Android και iOS!📱

Περισσότερα
Περισσότερα

Τα δύο ονόματα που «έριξε στο τραπέζι» για τη θέση «3» στον Παναθηναϊκό ο Σουλιάουσκας

Advertisement Στον παίκτη που θα μπορούσε να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός το φετινό καλοκαίρι προκειμένου να ενισχυθεί στη θέση…
Total
0
Share