Ντέβιν Μπούκερ

Οι 5 παίκτες του NBA που θα μας λείψουν στα πλέι-οφ (λίστα)

Απολαυστική η regular season, αλλά τα πλέι-οφ είναι η φάση της χρονιάς που κρίνονται τα πάντα. Και η απουσία των κορυφαίων από εκεί, αποτελεί πλήγμα.

Αυτή είναι η λίστα με τους πέντε παίκτες του NBA, που θα μας λείψουν πολύ στην postseason…

5. ΛΑΟΥΡΙ ΜΑΡΚΑΝΕΝ – ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ

Οι Ευρωπαίοι τον είχαμε θαυμάσει στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ, παίρνοντας μια ιδέα για το τι πρόκειται να επακολουθήσει. Στους fans του NBA συστήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, αποδεικνύοντας μέσα στο παρκέ πως οι Μπουλς έκαναν εξαιρετική επιλογή στο draft του 2017. Φέτος, ο Φινλανδός έχει συμμετάσχει σε 60 αναμετρήσεις με τους “ταύρους”, με μέσο όρο 14,9 πόντους, 7,6 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ σε 30,4 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

4. ΑΑΡΟΝ ΓΚΟΡΝΤΟΝ – ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ
Άαρον Γκόρντον

Ο 22χρονος φόργουορντ ήταν -μαζί με τον Νίκολα Βούτσεβιτς- ο παίκτης που προσπάθησε να ηγηθεί των Ορλάντο Μάτζικ τη φετινή χρονιά. Οι τραυματισμοί, όμως, τον χτύπησαν και πάλι, κι έτσι κατάφερε μέχρι στιγμής να αγωνιστεί σε μόλις 48 παιχνίδια, έχοντας κατά μέσο όρο 18,2 πόντους, 8,4 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ σε 33,7 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Το σημαντικό για τον Γκόρντον είναι πως φέτος σκοράρει κατά μέσο όρο 2,0 τρίποντα ανά ματς, επίδοση που είναι μακράν η καλύτερη της καριέρας του.

3. ΚΕΜΠΑ ΓΟΥΟΚΕΡ – ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ
Κέμπα Γουόκερ

Ο άνθρωπος-ορχήστρα των Σάρλοτ Χόρνετς έκανε τα πάντα για ακόμη μία χρονιά, όμως και πάλι δεν ήταν αρκετός, παρότι είχε και τον Ντουάιτ Χάουαρντ σε εξαιρετικό φεγγάρι. Οι “σφήκες” μένουν εκτός πλέι-οφ και ο Κέμπα θα αρκεστεί φέτος στα καλά ατομικά στατιστικά του που του εξασφάλισαν τη συμμετοχή στο All-Star Game για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Σε 70 εμφανίσεις, ο 27χρονος γκαρντ μετρά κατά μέσο όρο 22,6 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 5,8 ασίστ σε 34,9 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

2. ΜΑΡΚ ΓΚΑΣΟΛ – ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ

Η σεζόν ξεκίνησε στραβά με τον τραυματισμό του Μάικ Κόνλεϊ, αφού ο Γκασόλ έχασε τον άνθρωπο που τον τροφοδοτούσε στο παρκέ. Ο Ισπανός σέντερ όμως δεν το έβαλε κάτω και οι περισσότερες νίκες της ομάδας του είχαν την υπογραφή του, καθώς προσπαθούσε να σύρει το καράβι σχεδόν… ολομόναχος. Σε 66 συμμετοχές μέχρι στιγμής, μετρά κατά μέσο όρο 17,5 πόντους, 8,4 ριμπάουντ και 4,2 ασίστ σε 33,7 λεπτά ανά αγώνα.

1. ΝΤΕΒΙΝ ΜΠΟΥΚΕΡ – ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
Ντέβιν Μπούκερ

Πρόκειται αναμφισβήτητα για έναν παίκτη με τεράστιο επιθετικό ταλέντο, ο οποίος εάν συνεχίσει να δουλεύει και να βελτιώνεται, μπορεί να αφήσει εποχή στο NBA. Δυστυχώς, δεν θα έχουμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε στην postseason, αφού οι Σανς δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν θέση στην πρώτη οκτάδα της Δυτικής Περιφέρειας. Σε 54 συμμετοχές έως τώρα, ο Μπούκερ μέτρησε κατά μέσο όρο 24,9 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 4,7 ασίστ σε 34,5 λεπτά ανά αγώνα.

Περισσότερα
Περισσότερα

«Ο Αταμάν έβαλε στην άκρη αυτόν τον παίκτη, παρά το γεγονός ότι ο Γιαννακόπουλος είναι πανίσχυρος»

Στο “Sportklub” μίλησε ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς, όπου αναφέρθηκε τόσο στον Λούκα Βιλντόζα, όσο και…
Total
0
Share